<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Nieuwe single ‘Abe Partridge’s 403d Freakout

Nieuwe single ‘Abe Partridge’s 403d Freakout’ van Abe Partridge in aanloop naar album

 ‘Love In The Dark’ verschijnt voorjaar 2023

 ‘Abe Partridge’s 403d Freak Out’ is de nieuwe single van muzikant, singer-songwriter, beeldend kunstenaar en podcast maker Abe Partridge uit Mobile, Alabama. Het nummer verschijnt ook op het voor het voorjaar van 2023 geplande album ‘Love In The Dark’. "Abe Partridge's 403d Freakout" schreef ik in 20 minuten tijd, maar het kostte me twee weken om het op rijm te zetten, en vervolgens zes maanden om het te leren”, vertelt Partridge. 

 ‘Love In The Dark’ is de opvolger van het in 2018 verschenen debuutalbum ‘Cotton Fields And Blood For Days’. Recent bracht Partridge samen met Ferrill Gibbs onder de naam Alabama Astronaut een podcast serie uit. Binnen enkele dagen behaalde de podcast de top 10 van meest beluisterde documentaire podcasts op iTunes wereldwijd, en in Nederland de top 50.

 Voordat Partridge zijn muzikale carrière startte, was hij predikant en diende hij als militair in het Midden-Oosten. Sinds de release van zijn lovend ontvangen debuut ‘Cotton Fields And Blood For Days’ (2018) is Partridge onvermoeibaar op tour, met passages door Nederland en het Verenigd Koninkrijk in 2018 en 2019. Hij heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met zijn songs en optredens die ontroerend, gepassioneerd en komisch zijn tegelijkertijd. 

 Zijn podcastserie Alabama Astronaut met Ferrill Gibbs die in september 2022 met succes gelanceerd werd, gaat over de reis van bijna tweeëneenhalf jaar die Partridge tijdens de recente pandemie heeft gemaakt. Daarin ontdekte hij niet eerder gedocumenteerde muziek die wordt gespeeld in kerken in de Amerikaanse Appalachen waar – bij gebrek aan een beter Nederlands woord – serpent handling wordt gepraktiseerd.

 Als beeldend kunstenaar kent Partridge ook steeds meer succes. De privécollecties van vele bekende en minder bekende Amerikanen en van liefhebbers uit andere landen bevatten inmiddels kunstwerken van zijn hand. In januari 2023 opent een expositie van zijn werk in het Alabama Museum Of Contemporary Art in Mobile, Alabama.

 Links

Single ‘Abe Partridge’s 403d Freakout’ op de streaming platforms

Podcastserie Alabama Astronaut

Website Abe Partridge

Geen opmerkingen: