<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

In Memoriam: Aaron Carter (34) overleden

Zanger en rapper Aaron Carter (34) overleden

De Amerikaanse zanger en later rapper Aaron Carter is op 34-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie aan persbureau AP. Volgens entertainmentsite TMZ is de jongere broer van Backstreet Boys-bandlid Nick zaterdag dood aangetroffen in de badkuip van zijn woning in Lancaster, Californië. Volgens de politie is hij verdronken.

Beroemd

Carter werd in navolging van oudere broer Nick beroemd in de jaren negentig. Al heeft hij zijn hele muzikale carrière moeten opboksen tegen zijn broer. Die was lid van de succesvolle Amerikaanse boyband Backstreet Boys. In 1997 mocht hij met zijn band The Jets optreden in het voorprogramma van de toen mateloos populaire groep. Dat leverde hem een platencontract op. Er kwam in hetzelfde jaar een album dat het ook buiten de Verenigde Staten goed deed. Het werd miljoenen keren verkocht. Op de plaat staat zijn eerste single Crush On You. Zijn tweede album ‘Aaron’s Party’ deed het nog beter.

Overdosis

Op persoonlijk vlak verging het hem echter minder. De relatie met zijn succesvolle broer Nick was niet altijd even goed en in 2012 overleed zijn zus Leslie aan een overdosis. Ook Aaron kampte met verslavingen.

In de laatste jaren van zijn leven kwam Aaron alleen nog in het nieuws vanwege schandalen. Zijn relaties met Hilary Duff en Lindsay Lohan bleken voer voor de roddelbladen en ook kwam hij regelmatig in aanraking met Justitie.

In 2018 probeerde de zanger zijn muzikale loopbaan nieuw leven in te blazen. Ook ging hij weer op tournee. Vorig jaar leek Aaron een bokscarrière na te streven. Hij ging de ring in met basketballer Lamar Odom. Die sloeg hem knock-out.

Schizofrenie

In september 2019 maakte hij bekend gediagnosticeerd te zijn met schizofrenie, last te hebben van angstaanvallen en manisch-depressief te zijn. Hij had zijn broer Nick en tweelingzus Angel toen al beschuldigd van misbruik. Nick en Angel vroegen beiden een contactverbod aan voor hun broer dat door de rechter werd toegewezen. Aaron Carter had gedreigd de zwangere vrouw van Nick en hun ongeboren zoon te doden. Tegenover Angel had hij gedreigd huurmoordenaars op haar af te sturen.

Bron: AD

Geen opmerkingen: