<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Goud van OuD: Hermes House Band

Hermes House Band

Dit jaar bestaat de Hermes House Band precies 40 jaar. In een spectaculaire show, gespeeld door een extra grote Hermes House Band bezetting word je meegenomen in een reis door de tijd, met zelfgeschreven liedjes, feestelijke covers, exclusief beeldmateriaal en alle grote HHB-hits. Van de kelders van indertijd Sociëteit "Hermes" tot aan de grote internationale podia. 

De Hermes House Band (HHB) is de in 1982 opgerichte huisband van de studentensociëteit Hermes van het Rotterdamsch Studenten Corps. Een groep muzikale studenten (Douwe van de Werf, Ilco Schuuringa, Jan Hoogendoorn, Ronald Tetteroo, Michiel Muller en Pieter van der Plas) van het Rotterdamsch Studenten Corps wilde op een professionelere manier muziek gaan maken en besloot een band op te richten. Deze zou de naam dragen van de sociëteit van de studentenvereniging: ‘Hermes’. De band breidde uit met een blazerssectie en zangeressen en begon te werken aan een vast repertoire. Die werd gevonden bij de classics uit de jaren 70 en 80. Deze muziekkeuze en het imago van de altijd energieke en vrolijke studentenband leidden tot groeiende naamsbekendheid binnen studentikoos Nederland.

Vanaf week 52 van het jaar 1994 werd de groep bekend in onder meer Nederland en België met hun cover van de hit I Will Survive van Gloria Gaynor uit 1978. De band scoorde hiermee een nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. In de Belgische hitparade werd de 2e positie behaald. In totaal stond I Will Survive zeventien weken in de Nederlandse Top 40, waarvan drie weken op nummer 1. Wereldwijd zijn van de single meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Willem van Schijndel van De Deurzakkers verzorgde in de tijd van I Will Survive de promotie van de single.

Bron:https://nl.wikipedia.org

 

Geen opmerkingen: