<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD)  NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: Robert Connely Farr - Shake It

Robert Connely Farr - Shake It
Release: Oktober 2022
Band: Jay Bundy Johnson – Drums
Tom Hillifer – (on Cleo Pullum’s) Bass
Robert Connely Farr – Lead Guitar, Vocals
Liam Moes – Shaker, Back Up Vocals

All songs written by Robert Connely Farr except:
Screaming & Hollering – Charley Patton
Going Away To Leave You – Jimmy Duck Homes
Sugar Mama – Tommy McClennan

Robert Connely Farr is een songwriter uit Bolton, Mississippi - geboorteplaats van muzikale legendes Charley Patton en de Mississippi Sheiks. 

 
Farr is een vriend en beschermeling van Jimmy Duck Holmes, een van de oorspronkelijke Bentonia-bluesmannen die rechtstreeks leerde van Henry Stuckey (die ook Skip James leerde).
Zijn 2019 “Dirty South Blues” & werd uitgebracht voor onmiddellijke kritische 
toejuiching. KEXP noemde het een van hun topalbums van het jaar en verdiende Farr-nominaties voor zowel Songwriter of the Year als New Artist of the Year door Canada's prestigieuze Maple Blues Awards. Na een nooddiagnose en operatie van kanker, ging Farr van start en in 2020 bracht Robert 3 albums uit met als hoogtepunt "Country Supper" die een aanhoudende buzz opwekte en op tal van Best of 2020-lijsten belandde. Farr's muziek is gebruikt op Netflix (Snowpiercer), SYFY (Resident Alien) & TNT. Hij verblijft momenteel in Oost-Vancouver, Canada. 
 
"Shake It" - Farr's negende studioalbum - is Indie Blues Rock, stevig geworteld in de leer van Jimmy Duck Holmes & zijn Bentonia Style. 

We namen op in Vancouver in de legendarische Hipposonic Studios - in dezelfde ruimte waar AC/DC, Aerosmith, Bon Jovi allemaal werkten. We hebben het team voor deze plaat klein gehouden. Geproduceerd door de band (Jay, Tom & ik) voelden we er veel voor om dit zelf te maken. Voor het grootste deel van 15 jaar, zijn zij de enige jongens waar ik mee speel - & het spelen met Jimmy / RL in Bentonia was iets van een spirituele ervaring. Aanvankelijk maakten we 16 tracks, maar we realiseerden ons al snel dat een handvol ervan echt teruggreep naar onze ervaring in Bentonia - en we vonden dat we dat moesten eren. Tom speelt zelfs de basgitaar van Cleo Pullum op deze plaat (Cleo was een lokale speler die inviel voor acts die in de jaren 70/80 door Bentonia reisden)."

In negen zinderende tracks (die een krappe 30 minuten duren) opent "Shake It" met twee covers van Farr's mentoren - Charley Patton's 'Screaming & Hollering' & Jimmy "Duck" Holmes' 'Going Away To Leave You'. Zes originelen van Farr & Co verwijzen naar liefde en lijden in de nasleep van een kanker diagnose, terwijl 'Lefty' en het titelnummer rocken met alle gruis en vuur van een man die meer dan een jaar geleden zijn leven heeft gewaagd.

More Info: robertconnelyfarr.bandcamp.com | robertconnelyfarr.com

NEW ALBUM “SHAKE IT” NOW AT #BANDCAMP

 

Geen opmerkingen: