Pagina's

Internationaal Superweekend in De Amer

Internationaal Superweekend in De Amer.

Internationaal Superweekend in De Amer. Voor elk wat wils deze herfst; hier wil je niets van missen!

 Shannon McNally, vrijdag 21 oktober 20.00 uur

De in New York geboren Shannon McNally mag zich gerust een hele grote dame in de country-, folk- en americanawereld noemen. De singer-songwriter is gezegend met een mooie doorleefde stem. Ze brengt een fijne mix van country, blues, pop, rock en soul, de vergelijking met Sheryl Crow dient zich daarbij gemakkelijk aan. McNally brengt eigen werk, maar grijpt ook regelmatig naar de klassiekers uit het American songbook voor eigen interpretaties van songs van anderen. Dat doet ze ook op haar laatste album ‘The Waylon Sessions (2021)’, waarop ze het werk van Waylon Jennings moeiteloos naar zich toe trekt. Alle seinen staan op groen voor een fantastische muzikale avond! Laat je alvast overtuigen met een voorproefje

 

 The Coo, zaterdag 22 oktober 20.00 uur

De Amsterdamse Jara Holdert en Londenaar Matt Arthur vormen samen The Coo. De combinatie van hun prachtig blendende stemmen en gitaren is even bijzonder als het verhaal van hun eerste ontmoeting. Volkomen toevallig liepen ze elkaar tegen het lijf op een open mic avond in Amsterdam, hun wonderschone stemmen bleken op elkaar afgestemd alsof ze al tientallen jaren samen spelen. Dat was het begin van The Coo. De stemmen en gitaren volgen elkaar schijnbaar moeiteloos in hun eigen country- en folkliedjes, die zich kenmerken door de harmony en zachtheid van een warme zomeravond maar die toch staan als een huis. Dit belooft (weer) een top-avond te worden in De Amer, zorg dat je erbij bent! Laat je overtuigen met deze teaser:

  Baptiste W. Hamon, zondag 23 oktober 14.00 uur

Met wat goede wil zou je Baptiste W. Hamon de uitvinder van Franse americana kunnen noemen. Het grote voorbeeld van de singer-songwriter uit Parijs is de Amerikaanse folkzanger Townes van Zandt. Doe daar de invloed van grote Franstalige namen zoals Jacques Brel en Serge Reggiani bij, wat je dan krijgt laat zich het beste als ‘americana chansons’ omschrijven.

Baptiste W. Hamon combineert chansons met traditionele rootsmuziek zonder zich in te perken binnen een kader. Hij houdt van country iconen zoals Willy Nelson en Waylon Jennings en dat vertaalt zich in mooie Franstalige liedjes met een fijn americana geluid. Omdat Baptiste W. Hamon hoofdzakelijk in het Frans zingt, geeft dat zijn liedjes iets extra’s, een warm vakantiegevoel. En al versta je geen woord Frans dan nog is het onwijs genieten van de warme stem en de mooie liedjes van deze Parijzenaar. Geniet alvast vooruit;

  Reserveren

Alle concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is één pauze. Een kaartje kost €25 en is inclusief twee consumpties. Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren. Binnen enkele dagen krijg je een betaalverzoek. Pas na betaling, en onze bevestiging daarvan, is je reservering afgerond. 


AANKOMENDE CONCERTEN

  • Kyla Brox, vrijdag 7 oktober, 20.00 uur
  • Lloyd Spiegel, zondag 9 oktober, 14.00 uur
  • The Bluebirds, zaterdag 15 oktober, 20.00 uur
  • Scott H. Biram, zondag 16 oktober, 14.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten