<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 20 / 21 Juni 2025  Crossroads Festival Bonn(BRD)   ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis • Zondag 03 November Bluesfestival Hedon Zwolle • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino • Rock Am Ring(BRD) 40 Jaar 6 tm 8 Juni 2025 • LED ZEPPELIN, tribute by Kashmir  | zaterdag 15 februari 2025 •  GOLDEN EARRING, tribute by The Naked Truth | • Zaterdag 08 Maart Sean Webster's Blues All Nighter | • zaterdag 05 april • ERIC CLAPTON tribute by Claptunes | zaterdag 17 mei 2025 • THE BLUESBONES (BE) opnieuw bij LMH! | zaterdag 22 november 2025 •

HAMBURG BLUES BAND, "Friends For A LIVEtime

HAMBURG BLUES BAND, "Friends For A LIVEtime VOL1" - A Compilation Of 30Years Of Performances"

Coverfoto: Jim Rakete
P+C produced 2013 by HBB for HANDMADE Music 

Order No. HH 7440
distributed by newmusic distibution

Bestellen

30 jaar St. Pauli Blues! Al 3 decennia touren vijf jongens over drukke clubs die tot het beste van de Europese bluesscene behoren. De Hamburg Blues Band staat voor intensieve, knap gearrangeerde en live verbluffende rootsblues waar puristen regelmatig mentaal wankelen. Want het gezelschap rond zanger Gert Lange , die vaak wordt vergeleken met Joe Cocker , mixt op een speelse en traditionele manier keiharde gitaarbluesrock met soul, psychedelica, rhythm & blues, boogie en zelfs uitstapjes naar de jazzwereld.

In 1982, na een middernachtelijke sessie, richtte de Hamburgse zanger en Engelse saxofonist Dick Heckstall-Smith spontaan de Hamburg Band op in de legendarische Hamburgse "Onkel Pö" . "Dick Heckstall-Smith was onze sleutel tot de Britse bluesscene, onze Brit Blues-connectie". "Hij was voor ons wat Alexis Korner was voor de Stones en vele anderen." zo lang vandaag Het is dan ook niet verwonderlijk dat de band door de jaren heen op tournee ging met de sterren van de scene: Jack Bruce, Chris Farlowe, Mike Harrison, Arthur Brown en gitaarhelden als Clem Clempson werden bandleden. "We hadden ook het geluk dat Dick Heckstall-Smith bracht ons voor zijn dood samen met de tekstlegende Pete Brown (Cream), die tot op de dag van vandaag onze teksten schrijft en ook een graag geziene gast is op onze tours". Onder het motto 30th Anniversary - "Friends For A LIVEtime" is de Hamburg Blues Band met vrienden en compagnons op een grote jubileumtour.Na de lenteconcerten met Inga Rumpf, Chris Farlowe, Arthur Brown & het Braunschweig State Orchestra, kon de band het herfst/winterseizoen uitvoeren met Maggie Bell (Stone The Crows), Miller Anderson (Keef Hartley, Mountain, Jon Lord) & Pete Brown(Cream) tekent nog drie topspelers.

In de jaren 70 behoorden zangeres Maggie Bell en haar band "Stone the Crows" tot de topacts op rockfestivals, en in de VS werd ze gevierd als "The Queen of Rock from Scotland", het Britse antwoord op Janis Joplin. Rolling Stone verklaarde: "Maggie heeft een kracht, een emotionele intensiteit en een vloeiende expressie die haar in de topcategorie van rockzangers plaatst" en de New Musical Express noemde haar "de beste blueszanger van het eiland" .. Tijdens haar lange carrière heeft ze gewerkt met onder meer Rod Stewart, Jimmy Page, Long John Baldry, Zoot Money en Eric Burdon, en was ze 15 jaar getekend bij de labels Led Zeppelin en Bad Company. In 2007 nodigden ze Robert Plant, Jimmy Page en John Paul Jones uit als gastzangers voor het legendarische Led Zeppelin reünieconcert in Londen, waar ook John Bonham's zoon Jason als drummer speelde.

Maggie Bell

Gitarist, zanger, songwriter en Woodstock-veteraan Miller Anderson , die sinds de jaren zestig met alle topbands in de internationale muziekscene speelt, kwam in 1965 vanuit Schotland naar Londen en speelde aanvankelijk met Ian Hunter, die later Mott the Hoople-frontman werd . In 1968 trad hij toe tot de Keef Hartley Band met wie hij vijf albums opnam als songwriter, gitarist en leadzanger. De band trad op tijdens het legendarische Woodstock Festival in 1969.

Miller Anderson

Miller was ook lid van Savoy Brown, Stan Webb's Chicken Shack, Mountain, T-Rex, Donovan, The Spencer Davis Group, Mick Taylor, Roger Chapman en Jon Lord. Hij speelde ook als gastmuzikant bij Deep Purple en staat op hun live-cd/dvd, die in 1999 werd opgenomen in de Royal Albert Hall. Met zijn eigen band toert hij al jaren door heel Europa en zijn diverse solo-albums hebben lovende kritieken gekregen, zo kreeg het album "Chameleon" uit 2008 de titel "Album of the Year" in Good Times magazine.

De zanger, songwriter en producer Pete Brown zal een "special guest" zijn bij een aantal geselecteerde concerten. Brown was in de jaren zestig een belangrijke katalysator voor de Britse rockscene, door zijn hechte vriendschap met Jack Bruce was hij b.v. betrokken bij de composities voor de supergroep CREAM ("Sunshine Of Your Love", "White Room" en "Politican") en de solo-albums van Bruce.

Pete Brown maakt ook indruk als zanger, de pers roemt zijn gevoelige lijnen en zijn ongerepte zang. Als producer maakte Brown naam met het album "Superstitious" van de Britse gitarist Innes Sibun, het John Lee Hooker Tribute Album met Jeff Beck, Jack Bruce, Gary Brooker en Mick Taylor en ook de Peter Green Songbooks zijn uitmuntend. In 2005 ontvingen Jack Bruce en Pete Brown van BMI de "Million Airs Award" voor 2 miljoen uitzendingen van "White Room" in de Verenigde Staten.

Zelfs na 30 jaar is de Hamburg Blues Band altijd goed voor verrassingen en presenteert ze hun eigen geluid ver weg van alle clichés. Tijdens de "Friends For A LIVEtime" -tour kan het publiek muzikaal vuurwerk verwachten met echte jongens en originelen die deze onsterfelijke muziek hebben beleefd of zelfs zelf hebben gemaakt. Tracklist:
01. Hyptotized feat. Dick Heckstall-Smith
02. Waiting For The Wind/LIVE feat. Mike Harrison
03. On You Way Down feat. Dick Heckstall-Smith
04. Wishing Well feat. Maggie Bell
05. Inner City Blues/LIVE feat. Dick Heckstall-Smith/Dave Moore
06. Superstition/LIVE feat. Inga Rumpf
07. When A Blind Man Cries/LIVE feat. Miller Anderson
08. The Old Soulsinger/LIVE feat. Pete Brown
09. Get Off My Back/LIVE feat. Micky Moody
10. Help The Poor/LIVE feat. Geoff Whitehorn
11. Done Somebody Wrong/LIVE feat. Clem Clempson
12. Rockin´ Chair/Doing Wrong feat The HBB
13. Stormy Monday Blues/LIVE feat. Chris Farlowe
14. It Should´ve Been Me/LIVE feat. Zoot Money

15. Fire/LIVE feat Arthur Brown 

https://musichall-worpswede.eu/produkt/sa-17-12-2022-the-hamburg-blues-band-friends/

Website: https://www.hamburgbluesband.de | https://www.hamburgbluesband.de/tourdates.html

Geen opmerkingen: