<script> <style>

◙ Rhythm & Blues Night 29 April 2023 ◙ HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 9/10 Juni 2023 ◙ CLAPTUNES (Eric Clapton tribute) | zondag 26 februari 2023 Heino ◙ JUBILEUMEDITIE(25 JAAR RIBS & BLUES) 27-28-29 MEI, PINKSTEREN 2023 ◙  ◙ Bluesworld Café Ozgur Hazar(Belgie) 05.Sep.2023 Hedon Zwolle

/marquee>

Spellbound ft. Julie Scott & Peter Slager - Anam Cara

Spellbound: een virtuele band met ECHTE muziek

Spellbound is:Julie Scott –zang, gitaar; Peter Slager –bas, zang; Maaike Peterse –cello; Ruben Margarita –viool; Stefan Blankestijn –gitaar; Roeland Drost –grande piano, harmonium; Stefan van de Brug –drums met Pepijn Stutterheim -geluid.

Zangeres Julie Scott had wat op youtube gezet en Peter Slager, in het dagelijks leven bassist van  BLØF liet haar weten hoe mooi hij dat vond. Midden in coronatijd werd een virtuele samenwerking opgezet met een grote groep muzikale vrienden. Het resultaat is Anam Cara (Gaelic voor hartsvriend): een album met 13 sfeervolle liedjes die samen een modern folkalbum vormen dat de sfeer van de 70er jaren ademt.

Een weer is er een nieuw coronaverhaal:  zeven bevriende muzikanten kwamen NIET bij elkaar om TOCH samen een plaat te maken. Het resultaat: het album Anam Cara van Spellbound.

Spellbound is een initiatief van de Schotse zangeres en kunstenares Julie Scott en bassist en tekstschrijver Peter Slager (BLØF). Het project begon eind 2020, midden in de lockdown toen Peter aangaf dat hij gecharmeerd was van Julie’s liedjes en er meer mee zou willen doen. Met bevriende muzikanten werd ruim een jaar in alle rust aan een bijzondere plaat gewerkt. Ieder op zijn eigen tempo en plaats. Op fysieke afstand van elkaar werd zo een liefdevol geheel gecreëerd. De eerste keer dat de muzikanten elkaar in levende lijve ontmoetten, was tijdens de zomer van 2021, nadat ze al een half jaar samen/apart aan de plaat hadden gewerkt. Het thema van het album is dan ook alles wat we tijdens de lockdowns het meeste misten, zoals bij elkaar zijn en verhalen delen. Nu is er het album , de meeste liedjes zijn van Julie’s hand, twee nummers schreven Peter en Julie samen. Anam Cara is een vlechtwerk geworden van gezamenlijke ervaringen en vertellingen, gebundeld in een sprookjesachtig album. Kampvuur verbeeld in muziek en gezang.

Als eerste singles zijn Halos and Hearts, Whiskey en Praise geselecteerd, maar eigenlijk verdienen alle liedjes de nodige airplay. Anam Cara wordt 16 oktober live gepresenteerd in Het Paard te Den Haag,
 
 
Tracklist:

 

 1. All Is Well
 2. Halos & Hearts
 3. Old Magazines
 4. Amazing
 5. Perfect Storm
 6. Wave
 7. Mad Hatter
 8. Praise
 9. Sea Song
 10. Whiskey
 11. Deep Fall
 12. Tender Dancing
 13. You Are Here
 

 

 Social: https://juliescott.nl/ | www.peterslager.com

Geen opmerkingen: