<script> <style>

Nieuw album Alphaville | uit op 23 september

Nieuw album Alphaville | uit op 23 september

Bijna op de dag af, vier decennia nadat de band in 1982 werd opgericht en 38 jaar na de release van hun debuut 'Forever Young' in 1984, is Alphaville in 2022 terug met een album vol orkestrale arrangementen van hun grootste hits en een aantal grotendeels onbekende nummers die tot nu toe alleen als onderdeel van Alphaville's 'Dreamscapes' project zijn uitgebracht. 

'Eternally Yours', genoemd naar het enige nummer dat voor dit album een echt nieuwe compositie is, is in meerdere opzichten een verrassing. In de eerste plaats kan niemand op dit moment gerekend hebben op een symfonisch album van Alphaville. Tegelijkertijd zijn Marian Gold en zijn twee arrangeurs, Max Knoth en Christian Lohr, erin geslaagd om de menselijke geluidsmachine die het symfonieorkest is zo te kneden dat er een scala aan nuances en expressieve middelen ontstaat dat de vergelijking met de lange geschiedenis van talloze - en vaak pathetische - pogingen van rockbands om met een orkest in bed te duiken, doorstaat. 

Marian Gold: “All 23 numbers on this album have been essentially clarified by their arrangement, they’re stripped clean, released, set free. Their true nature has been revealed. So ‘Eternally Yours’ really does sound to me as if it were actually the first Alphaville album – except that for forty years, it lay unreleased. We simply didn’t have access to an orchestra in those days, we ‘only’ had synthesizers and rhythm machines.” 

 

 

Nienke Hoogenberg
Press & Content Promotor

Geen opmerkingen: