<script> <style>

◙ Rhythm & Blues Night 29 April 2023 ◙ HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 9/10 Juni 2023 ◙ CLAPTUNES (Eric Clapton tribute) | zondag 26 februari 2023 Heino ◙ JUBILEUMEDITIE(25 JAAR RIBS & BLUES) 27-28-29 MEI, PINKSTEREN 2023 ◙  ◙ Bluesworld Café Ozgur Hazar(Belgie) 05.Sep.2023 Hedon Zwolle

/marquee>

New: Merel van de Keer - Ghost in The Storm.

Merel van de Keer - Ghost in The Storm.
Produceerd door Joost Verbraak.
Artwork: Kasper Buijs
 
Dit is ‘m dan!!! De frontcover van mijn eerste EP met de titel ‘GHOST IN THE STORM’. ūü§© Release 23 september!
Merel van de Keer is een gitariste en singer-songwriter uit Raamsdonksveer Noord Brabant. Een mix van (delta)blues, roots en americana is zo’n beetje mijn stijl, maar dan wel met een heel eigen sound. Dit speel ik op een resonatorgitaar o.a. met slide.

 Op 23 september aanstaande komt mijn eerste EP 'Ghost in the Storm' uit met uitsluitend eigen werk. Dit onder het label van Howlin’ Chicken Records van Jan van Bijnen en Joost Verbraak. De EP is geproduceerd door Joost Verbraak.

Merel van de Keer is een singer-songwriter en gitariste uit het Brabantse Raamsdonksveer. Haar stijl is een mengeling van (delta)blues, roots en americana. Gaandeweg heeft ze een heel eigen sound ontwikkeld die een combinatie is van deze genres. Zij begeleidt zichzelf op een resonatorgitaar en een bassdrum. Je waant je spontaan op een front-porch in Louisiana of op een prairie in Texas. Ge√Įnspireerd door o.a. Rory Gallagher, Brother Dege, Rory Block en Sheryl Crow. En dat met een stem die door sommigen vergeleken wordt met Janis Joplin en Sue Foley.

CREDITS
Merel van de Keer: vocals, resonator guitar, slide, horse kick
Joost Verbraak: piano, wurlitzer, soundscapes
Jan van Bijnen: bass guitar
Produced by: Joost Verbraak – Howlin’ Chicken Records
Engineered and mixed by: Joost Verbraak – ’t Muziekhuis Roosendaal
Mastered by: Walter Poppelaars – Studio Donderslag
Photography by: Jos and Bas Sprangers – Sprangers Fotografie
Artwork and Design by: Kasper Buijs – Sprangers Fotografie
DDP: Hans Custers
Printed by: Replifact Media BV
TRACKLIST

1. GHOST IN THE STORM 4:28
2. BUFFALO 4:20
3. BENDING RULES 4:50
4. WESTERN PLAIN 4:40
5. PHOENIX 4:16
6. WILL YOU STILL LOVE ME 3:41
All music and lyrics written and composed by Merel van de Keer

Pure meeslepende muziek, die door het soms rauwe randje in haar stem dwars door je ziel snijdt. Muziek recht uit het hart en zonder filter. 

Van 2016 tot 2019 was Merel solo-gitariste bij de band VUIG. Met hen speelde zij op grote cajun & zydeco festivals in binnen- en buitenland en stond zij op Oerrock Festival, met ruim 10.000 bezoekers.In 2019 koos zij ervoor om solo verder te gaan. Ze stond o.a. op het Bergs Bluesfestival in Bergen op Zoom (2021), de Asser Bluesdagen (2022) en Parkfeest Oosterhout (2022). In 2021 deed zij mee met de ‘Escape From The Studio’ wedstrijd van Poppodium Volt in Sittard met haar zelf geschreven nummer ‘Ghost in the Storm.’ Daarmee won ze een plek als support act voor de Grammy-genomineerde Brother Dege (USA).

Op 23 september 2022 komt haar debuut-EP uit onder het label van Howlin' Chicken Records (Joost Verbraak en Jan van Bijnen).

 

Merel van de Keer

www.merelvandekeer.com
info@merelvandekeer.com

Facebook | Instagram | YouTube

 
 

Geen opmerkingen: