<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 20 / 21 Juni 2025  Crossroads Festival Bonn(BRD)   ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis • Zondag 03 November Bluesfestival Hedon Zwolle • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino • Rock Am Ring(BRD) 40 Jaar 6 tm 8 Juni 2025 • LED ZEPPELIN, tribute by Kashmir  | zaterdag 15 februari 2025 •  GOLDEN EARRING, tribute by The Naked Truth | • Zaterdag 08 Maart Sean Webster's Blues All Nighter | • zaterdag 05 april • ERIC CLAPTON tribute by Claptunes | zaterdag 17 mei 2025 • THE BLUESBONES (BE) opnieuw bij LMH! | zaterdag 22 november 2025 •

Release: STRÖM - STRÖM(debuut)

STRÖM -  STRÖM

Releasedate: 2022-09-23
Format: CD & LP
Label: BLACK LODGE RECORDS
Style: CLASSIC ROCK
Origin: SWEDEN (VÄXJÖ)

Een nieuwe, frisse en levendige kijk op rock'n'roll, met teksten in Zweeds.

Sound Like: AC/DC, Airbourne, D-A-D, The Darkness, Hardcore Superstar, Andrew WK, Turbonegro, Bon Jovi, 80's era Kiss

Het titelloze debuutalbum van STRÖM is het eerste hoofdstuk in de carrière van een band waar we veel van zullen leren verwachten. Niettemin - er zal een "voor" en een "na" zijn. De eerste keer dat je STRÖM hoort, vergeet je gewoon nooit meer. Het is niet anders.

LINE-UP:
Zdravko Zizmond - vocals
Calle Sjöqvist - guitars
Johan Siljedahl - guitars
Joel Carnstam - bass
Tomas Salonen - drums

TRACKLIST:
01. Tiden sjunger
02. Katapult
03. Ta mig tillbaks
04. Vass tunga
05. Ensam är stark
06. Ungt blod (genom ett gammalt hjärta)
07. Gul & Blå
08. Hatet
09. Sådan son, sådan far
10. Blodsband

WEB:
https://blacklodge.se/artists/strom/

BIOGRAFIE:
Wanneer je een rock'n'roll-band als de 5-koppige krachtpatser van STRÖM tegenkomt, ontkom je nooit aan het gevoel dat er een "voor" en een "na" is. Dat is hoe het werkt - als je oren eenmaal zijn blootgesteld aan iets dat je nog nooit hebt gehoord, maar tegelijkertijd zo verdomd goed, begin je jezelf gewoon af te vragen: "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat niemand dit eerder heeft gedaan?"
Nou, als je je rock'n'roll-encyclopedie goed genoeg kent, kun je vrij gemakkelijk in kaart brengen waar deze band hun invloeden heeft geplukt - zoals bijvoorbeeld The Darkness, Airbourne, AC/DC, Bon Jovi of de manier waarop Kiss klonk in het midden van de late jaren 80. En dan hebben we het nog steeds niet gehad over de Zweedse landgenoten (zoals Hardcore Superstar, Pugh Rogefeldt, Magnus Uggla, Noice), noch hebben we verwezen naar Deense tegenhangers (DAD, Pretty Maids), of Noors wat dat betreft (Turbonegro et al).
Hier is echter het addertje onder het gras: in plaats van te klinken als een van al die acts in het bijzonder, klinkt STRÖM een beetje als allemaal tegelijk. Alles vermengd tot één gigantisch brouwsel van eerlijke, accurate, ongecompliceerde, no-bullcrap, ball-to-the-wall, goed getimede rock'n'roll, zonder ooit een klein beetje overgeproduceerd of gefabriceerd te klinken. Dit is deels te danken aan de enorme productiecontrole die de band heeft gekregen door het debuutalbum bijna geheel in eigen beheer op te nemen in hun woonplaats Växjö, maar ook omdat ze de veel ervaren en geprezen Zweedse producer Johan Forsman Löwenström (Håkan Hellström, Weeping Willows) hebben ingehuurd. , The Soundtrack of our Lives et al) voor het mixen en masteren. Het album schittert en schittert dankzij hem.
Dus, wat is het beste deel, vraag je je misschien af? Welnu, het feit dat STRÖM in het Zweeds zingt, onderstreept nog eens dat dit een band is waar we op hebben gewacht. Tegenwoordig zou het voor niemand een verrassing moeten zijn dat rock'n'roll- of metalbands die in hun moedertaal zingen een groot vermogen hebben om een ​​groot publiek ver buiten hun eigen land te bereiken. Het voegt een andere geur toe, het is uniek klinkend, eigenwijs, zelfverzekerd en dapper. Het feit dat STRÖM al onderhandeld heeft met boekingskantoren in landen als Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en België bewijst dat deze band de grenzen overschrijdt.

Zdravko Zizmond (zang), Calle Sjöquist (gitaar), Johan Siljedahl (gitaar), Joel Carnstam (bas) en Tomas Salonen (drums) spelen nog geen drie jaar samen onder de STRÖM-vlag, maar het debuutalbum zijn ze uitbrengen is een werk van uitmuntendheid. Van de aanstekelijke opener "Tiden sjunger" tot de afsluitende zwaarte van "Blodsband" pakt dit album echt uit, misschien wel het meest opvallend in opvallende nummers zoals het groovy "Vass tunga", uptempo rocker "Ta mig tillbaks" of het volkslied "Hatet". Tekstueel is het niet allemaal leuk en spel, maar de band raakt een paar onderwerpen aan die niet zo vaak voorkomen in rock'n'roll-teksten. In "Gul & Blå" zingt zanger Zdravko Zizmond over de dankbaarheid die hij voelde toen hij als kind in Zweden aankwam, geboren in Kroatië.

Het titelloze debuutalbum van STRÖM is het eerste hoofdstuk in de carrière van een band waar we veel van zullen leren verwachten. Niettemin - er zal een "voor" en een "na" zijn. De eerste keer dat je STRÖM hoort, vergeet je gewoon nooit meer. Het is niet anders.

Geen opmerkingen: