<script> <style>

◙ Rhythm & Blues Night 29 April 2023 ◙ HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 9/10 Juni 2023 ◙ CLAPTUNES (Eric Clapton tribute) | zondag 26 februari 2023 Heino ◙ JUBILEUMEDITIE(25 JAAR RIBS & BLUES) 27-28-29 MEI, PINKSTEREN 2023 ◙  ◙ Bluesworld Café Ozgur Hazar(Belgie) 05.Sep.2023 Hedon Zwolle

/marquee>

📃 Recensie: ZZ-Top - RAW

Recensie: ZZ-Top RAW
Label: Shelter Records/BMG
Datum: 22 Juli 2022

Op 22 juli wordt uitgebracht door Shelter Records/BMG de nieuwe album van ZZ-Top - RAW
Deze werd t opgenomen in Gruene Hall in New Braunfels, TX. De klassieke honky-tonk setting, die teruggaat tot 1878, e er werd gekozen voor een ongebonden, op roots gerichte opnamesessie die wordt vastgelegd in de Grammy-genomineerde documentaire ZZ Top: That Little Ol' Band uit Texas . De film, geregisseerd door Sam Dunn en uitgebracht door Banger Films, biedt inzicht in de geschiedenis van de klassieke line-up van de band: Billy Gibbons, Frank Beard en Dusty Hill of te wel ZZ-Top

Voor de liefhebbers van de oude ZZ-Top en met name van de al oudere albums komen hier zeer terecht aan hun trekken want veel oude nummers passeren de revue. Just Got Paid, La Grange, Tush, Blue Jean Blues, I’m Bad, I’m Nationwide.

"Tube Snake Boogie" debuteerde in 1981 als onderdeel van ZZ Top's El Loco album en is een van hun meest blijvende favorieten tijdens concerten, wat typisch een waanzinnige publieksparticipatie uitlokt.
Na de release als single kwam "Tube Snake Boogie" in de Top 5 van Billboard's Mainstream Rock Chart en werd een steunpilaar van het format. Wijlen Dusty Hill had het gekarakteriseerd als het ultieme "feestnummer", terwijl Billy Gibbons drummer Frank Beard de credits gaf voor het opstarten.
Deze plaat gaat weer terug naar de roots van deze band en waar ze goed in zijn namelijk blues en bluesrock spelen.

De RAW -tracks, waaronder deze nieuwe versie van "Tube Snake Boogie", werden in de loop van één dag opgenomen om het hele proces zo eenvoudig en rechtlijnig mogelijk te houden, een knipoog naar de beginperiode van de band. Billy F Gibbons diende als producer, met engineering door Jake Mann en GL G-Mane Moon; RAW is gemixt door Ryan Hewitt. Het zal beschikbaar zijn op 180-gram vinyl, cd en via digitale platforms, en dit is een mooie ode aan de overleden "Dusty Hill."

De release van het RAW -album wordt ondersteund door de komende RAW WHISKEY TOUR van ZZ Top . De tour, die begint op 27 mei in San Diego, CA, zal de band op het podium zien in 100 data in Noord-Amerika, met meer datums die vandaag worden aangekondigd.

RAW Tracklisting:
Brown Sugar
Just Got Paid
Heard It On The X
La Grange
Tush
Thunderbird
I’m Bad, I’m Nationwide
Legs
Gimme All Your Lovin’
Blue Jean Blues
Certified Blues
Tube Snake Boogie

https://store.zztop.com/

Geen opmerkingen: