<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

New Album: Phil Bee - Live At Tivoli-Vredeburg

Phil Bee - Live At Tivoli-Vredeburg

24 november 2021, net voordat Nederland weer in lockdown ging gaf de 11-koppige Phil Bee Band een dampend concert in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Die gelegenheid liet Phil zich niet ontgaan om live opnames te maken.Bij het beluisteren viel al gauw de energie van band en publiek op. Bee, die net een maand daarvoor the Voice Senior had gewonnen met de daaropvolgend landelijke aandacht voor dit concert, haalde alles uit de kast, inclusief 3-koppige blazerssectie.Nieuwe arrangementen werden geschreven en gerepeteerd, waardoor ook het bekende repertoire een compleet nieuw en voller jasje kreeg. Originals worden afgewisseld met eigen bewerkingen van onder andere 'Come together' en 'Tennessee whiskey'. Bee en de hele band waren die avond 'on fire' hetgeen resulteert in dit album. Volgens Bee het beste wat hij ooit gemaakt heeft.

Bee's blues achtergrond blijft altijd het fundament en daar bovenop een vette saus R&B en soul maakt de sound van dit keurcorps. Stuk voor stuk gelouterde professionals die er duidelijk zin in hadden.
Het album, geproduceerd door Phil Bee, gemixt door de onvolprezen Holger Schwedt (Shamrock Sudio's Baarn) komt uit op 21mei 2022 op het onafhankelijke Soul Sacrifice label. Op die datum trekt de band naar het prachtige openluchttheater van Valkenburg voor een wederom dampend album release concert, met als gast Jan Akkerman.

Line-up:
Phil Bee- vocals
Guy Smeets- gitaar
Niels van der Seenhoven- gitaar
Pascal Lanslots- toetsen
Marco Oonincx- bas
Arie Verhaar - drums
Natasja den Toom- backing en lead vocals
Fleur Janssens- backing en lead vocals
Koen Smits- Hompel en arrangementen
Alex van Abeelen — trombone
Ben Rodenburg- saxofoon

Ondanks meer dan 33 jaar op internationale podia, van echt kennis gemaakt met Phil Bee na het winnen van The Voice Senior in 2021. Daaropvolgend een veelvoud aan TV- en radio optredens onder andere bij Jinek, Half8 en VI. Dit na de stroom van publiciteit een jaar eerder in 2020, toen hij de finale wist te halen van het programma We want more (SBS6) en aansluitend de single met André Hazes.
Met in de trofee kast diverse Dutch Blues Awards, beste zanger, beste album, beste band werd hij door de kenners eerder al beschouwd als een van de beste zangers in zijn genre in Europa. Het werd tijd voor een stap voorwaarts in mainstream land.
Op het alom bekende 8-Ball label bracht Bee 2 singles uit met veel respons en airplay. Aanvragen uit binnenen buitenland zijn aan de orde van de dag. De band is in 2023 reeds voor enkele optredens in de USA geboektwaaruit een volledige tour gepland wordtDe muziekstijl kan omschreven worden als soulvol.
Rhythm&Blues met een eigen saus, Donny Hathaway meets Joe Cocker. Rauw , emotioneel, recht uit het hart.
Bee omarmt de stijl van de '60/'70's en dat met eigen werk en bewerkte versies van covers van een

van zijn 18 albums. Hij wordt ondersteund door zijn excellente 8-koppige band (uit te breiden naar 11-
pieiej van Nederlandse piufessiuiidis. Een show die vaak de kwalificatie 'on-Nederlands goed' bestempeld krijgt. 

"Belachelijk goed"- RTL Boulevard "Best bewaarde bluesgeheim in Nederland"- Johan Derksen
"Phil Bee blaast jury en publiek omver"- NU.nl
Sinds mid-2021maakt Bee ook deel uit van de Jan Akkerman Band voor de JA75-Tour.
LAST MINUTE:
'Live at Tivoli Vredenburg'
21mei 2022 staat de release gepland van het nieuwe album 'Live at Tivoli Vredenburg', de registratie met de 11-koppige formatie, van het dampend concert dat eind november 2021werd gegeven in een van Nederlands mooiste zalen.
www.philbee.com
www.youtube.com/PhilBee99

Recensie: Phil Bee – Live at Tivoli Vredenburg 15 mei 2022

Geen opmerkingen: