<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Een weekend vol muzikaal avontuur

Een weekend vol muzikaal avontuur; met VanWyck op zaterdag en Dynamite Blues Band op zondag

VanWyck, zaterdag 26 maart 20.00 uur

We mochten VanWyck, het alter ego van Christien Oele, al een aantal keer op het podium begroeten. Dit seizoen is Oele met haar immer betoverende muziek terug in Amen. Een omgeving die voor haar en haar prachtige songs gemaakt lijkt te zijn; warm, intiem en dichtbij.

Het grote avontuur van Christien Oele begon met het album ‘An Average Woman’, dat op menig “beste van 2018-lijstje” wordt gespot. Het album dat daarop volgde in 2019, ‘Molten Rock’, oogstte zo mogelijk nog lovender recensies. In corona-tijd werden de plannen voor een nieuw album, dat opgenomen zou worden met strijkers in een studio in Engeland, voorlopig aan de kant geschoven en namen Christien en Reyer Zwart, in een kleine studio, een tussendooralbum op, ‘God Is In The Detour’, Het resultaat is wederom een intiem en persoonlijk, spaarzaam gearrangeerd, album.

In april zal ‘The Epic Tale of the Stranded Man’ het levenslicht zien. Dit vierde album vertelt het verhaal van een man die wordt achtervolgd door een donker verleden en een vrouw die hem probeert te redden. 

Christien Oele  wordt in De Amer vergezeld door bassist, Reyer Zwart en achtergrondzangeres Marjolein van der Klauw.


 Dynamite Blues Band, zondag 27 maart, 14.00 uur

Dynamite Blues Band, winnaar van de’ Dutch Blues Challenge 2018’, staat voor een explosieve cocktail van blues, rhythm & blues, swing en rock’n’ roll. De band wordt in 2013 opgericht en komt voort uit de succesvolle bluesformatie ‘Big Blind’. In 2014 nemen Wesley van Werkhoven (zang en bluesharp), J.J. van Duijn (gitaar), Renzo van Leeuwen (bas) en Jan Aandewiel (drums) hun debuutalbum ‘Shakedown & Boogie’ op. De 13 eigenzinnige nummers, met een verfrissende en gewaardeerde veelzijdigheid, oogsten lovende recensies in de muziekbladen.

De band wordt gevraagd voor de populaire talkshow ‘De Wereld Draait Door’ en maakt haar energieke livestatus, met het kenmerkende vette, rauwe bluesgeluid, helemaal waar op diverse festivals als ‘Ribs & Blues’, ‘Kwadendamme Blues’ en in België op ‘HookRock’ en het ‘Belgian Rhythm & Blues Festival’. Een nieuw hoofdstuk volgt in 2016 met het tweede studio-album ‘Kill Me With Your Love’.  Voortrazend brengen ze hun derde album uit in 2019. ‘Medicine’ is stimulerend, pijnstillend en extreem verslavend. Beïnvloedt door de meest uiteenlopende muziekstijlen, blijft de band trouw aan haar blues roots. Het recept is een gevaarlijke mix van rauwe kracht, hoge energie en old skool songwriting.  Even kijken en luisteren? 

 Reserveren

Beide concerten duren ongeveer anderhalf uur en er is één pauze. Een kaartje kost € 25 en is inclusief twee consumpties (koffie/thee vooraf; fris, pils of wijn in de pauze). Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren. Binnen enkele dagen krijg je een betaalverzoek. Pas na betaling, en onze bevestiging daarvan, is je reservering afgerond.

En dan nog even iets anders …..

Lid van de Rabobank en fan van De Amer?

Help je mee De Amer verduurzamen? We hebben ons ingeschreven voor de actie ‘verduurzamen van maatschappelijke gebouwen’. De Rabobank betaalt de aanschaf van zonnepanelen voor een gebouw van algemeen nut.

Café De Amer is een van de deelnemers waar de leden van de Rabobank op kunnen stemmen.

Met jou stem hopen we bovenaan de lijst te eindigen. Met de zonnepanelen kunnen we van gasverwarming naar elektrisch verwarmen. Hoe mooi zou dat zijn?

Hier kun je stemmen: https://www.rabobank.nl/leden/maatschappelijke-gebouwen


Henk de Kat & Friends, vrijdag 1 april  20.00 uur

Dom Martin, zaterdag 2 april  20.00 uur

Janne Schraa en De Vogels, zondag 3 april 14.00 uur

Barrelhouse, zaterdag 9 april 20.00 uur
Leoni Jansen en Carel Kraayenhof, zondag 10 april 14.00 uur

Geen opmerkingen: