<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: It could have been me - Timber

Nederlandse singer-songwriter Timber komt met EP

Timber is een singer-songwriter wiens Americana popsongs zijn geïnspireerd door The Beatles en klinken als John Mayer, die je doen voelen, nadenken en soms lachen, in een intieme en relaxte sfeer.

In het najaar van 2021 brengt Nederlandse singer-songwriter Timber zijn album / EP It could have been me uit. Aan het album gingen in 2019 en 2020 enkele singles vooraf. Met het nieuwe album gaat Timber nog meer terug naar de basis: puur akoestische liedjes die grotendeels in één keer zijn opgenomen in de studio. Eind 2017 kwam Timber’s tweede album Clouds uit.

Dat heeft enkele hele mooie recensies opgeleverd (o.a. "Op Clouds toont Timber zich een voortreffelijke zanger en liedjesschrijver en overtuigt hij met uitstekend in het gehoor liggende melodieën, smaakvol ingevuld" - Heaven). Er zijn al enkele zeer lovende recensies van It could have been me verschenen (o.a.  Bluestown Music, Gezien-gehoord en de Popunie).

 De opnames vonden plaats eind 2019 en begin 2020 in de Sound Vision Studio in Arnhem van George Konings, waar de vorige twee albums van Timber ook zijn opgenomen.

De volgorde van de nummers op de EP is (staat ook zo op Spotify e.d.):

 When love breaks down (again)

  1. Fear, fear, fear
  2. In the garden
  3. Sun is coming out
  4. It could have been me

Op de opnames van het album spelen mee:

 Pieter-Jan van Helvoort - cajon

Donald van der Goes - contrabas

George Konings - ak. gitaar, tevens producer

Andrew Manusama - dobro (officieel: resonator)

en ondergetekende - ak. gitaar, leadzang

Johannes Dopmeijer en Johan Kruizinga - backing vocals

 Wie is Timber (singer-songwriter) Veteraan met passie 

Fijn is dat: onderuitgezakt op de bank, schoenen uit, drankje in de buurt en luisteren naar mooie muziek. Dan stellen we je graag voor aan Timber, een singer-songwriter met aanstekelijke songs en teksten die ergens over gaan!

 Timber is een singer-songwriter wiens Americana popsongs zijn geïnspireerd door The Beatles en die klinken als John Mayer, die je doen voelen, nadenken en soms lachen, in een intieme en relaxte sfeer. Timber is een laatbloeier, een veteraan, maar hij heeft de passie van een jonge gast. Na jarenlang allerlei muziek te hebben gespeeld, was het pas in 2010 dat hij zijn eerste album met eigen muziek, Book of life, lanceerde. Het album verleidde de media tot zeer positieve recensies, zoals Music Maker: “Timber schrijft persoonlijke, intieme teksten en weet die met veel emotie te vertolken”. En de Zuid-Hollandse Popunie schreef: “Hij weet verdomd goede popliedjes te schrijven”.  In 2014 wordt de tekst van het titelliedje op THISSFest genomineerd voor beste Engelse tekst.

 Wie de moeite neemt om te graven, ontdekt de diepere laag in de songs van Timber. Hij schrijft gevarieerde popliedjes, met invloeden uit blues, rock, country, folk etc., altijd met een eigen draai eraan. Zijn teksten zijn persoonlijk:  ze gaan over herkenbare gevoelens, bieden stof tot nadenken, maar hebben regelmatig ook humor.  Denk aan John Mayer (popliedjes met Americana-invloeden), James Taylor (ontspannen zang en gitaarspel),  John Lennon, Don Henley (persoonlijke, inhoudsvolle teksten) en The Beatles (aanstekelijk én verrassend).

 Zijn album Clouds is volgens Lust for life “ideale zondagochtendmuziek”.  Heaven schrijft: “Op Clouds toont Timber zich een voortreffelijke zanger en liedjesschrijver en overtuigt hij met uitstekend in het gehoor liggende melodieën, smaakvol ingevuld”. En de Popunie zegt over het liedje Stir up the fire:  “Dit liedje misstaat zeker niet op NPO Radio2”. 

Timber heeft in 2020 en 2021 nieuwe liedjes uitgebracht en in september 2021 een EP. Hierop gaat hij nog meer naar de basis: pure-akoestische liedjes, grotendeels in één keer opgenomen. Hierover scheef Bluestown Music: “Het geluid is intiem en grijpt terug op singer-songwriters zoals Jim Croce en James Taylor”.

 Live speelt Timber meestal solo (zang en gitaar) in bijvoorbeeld een huiskamer, theater of klein podium. Ook een optreden met semi-akoestische band behoort tot de mogelijkheden. Een optreden van Timber is een intieme luisterervaring, maar er is ook interactie met het publiek. In de loop van de tijd speelde Timber op talloze podia zoals diverse Huiskamerfestivals, De Vorstin (Hilversum), Vessel11 (Rotterdam), Kadmium (Delft), etc., etc. Ben je een pure muziekliefhebber van kleine, akoestische popliedjes, ontdek dan ook Timber!Timber

https://www.timber-music.nl | https://open.spotify.com/album/69Ta2IIO2hVcY9HR0S7EPR

https://ww.facebook.com/timber.musician | https://www.youtube.com/user/tebe312

 More info en Boekingeninfo@timber-music.nl

Recensie: door Eric Campfens lees het HIER 

Wat een prachtplaat is deze EP geworden (fotosbluesrock.nl]

Geen opmerkingen: