<script> <style>

Recensie: Tinsley Ellis - Devil May Care 2022

Recensie: Tinsley Ellis - Devil May Care 

Label: Alligator Records 

Release: 21 Januari 2022

Geschreven door Harrie Huisman voor fotosbluesrock.nl

Wereldberoemde zuidelijke bluesrockgitarist, zanger en songwriter Tinsley Ellis - net als elke andere muzikant - werd overrompeld toen de pandemische shutdown in maart 2020 toesloeg.

Ellis werd gedwongen de tour te annuleren ter promotie van zijn zojuist uitgebrachte album, Ice Cream In Hell (2020)

Ellis besloot om zijn door pandemie gedwongen downtime te wijden aan het maken van nieuwe nummers. Om terug te keren naar zijn muzikale roots, begon hij te componeren op versterkers en gitaren die hij al tientallen jaren niet meer had gebruikt.

Achttien maanden later had Ellis maar liefst 200 nieuwe nummers geschreven.

Al in april 2020 begon hij zijn nieuwe materiaal regelmatig online uit te brengen, waardoor zijn duizenden fans betrokken bleven en hun opmerkingen en reacties in zich opnam. Hij wist, dankzij de reacties van zijn fans op zijn nieuwe nummers, dat hij een plaat moest maken en zo snel mogelijk weer op pad moest. Ellis bracht zijn enorme lijst met nummers terug tot tien, schakelde zijn vriend en co-producer, keyboardmeester Kevin McKendree in, en ging op weg naar Franklin, Tennessee's beroemde Rock House-opnamestudio.

Het resultaat is Ellis' nieuwe Alligator-album, Devil May Care, een plaat die Ellis zegt, "is zowel voor de fans als voor mij." Devil May Care, het 20e album van Ellis, bevat tien van zijn meest dynamische originele composities, waarin hij gespierde rock-'n-roll en harde blues vermengt tot zijn eigen direct herkenbare geluid. Hoogtepunten zijn onder meer het zuidelijke rock-getinte openingstrio van nummers - One Less Reason, Right Down The Drain en Just Like Rain - tot het langzaam brandende Don't Bury Our Love to the Hendrix-y Step Up en 28 Days.

Met Devil May Care bewijst Ellis dat opnieuw, met tien adembenemende uitvoeringen een blues gigant een blues plaat kan produceren ook in moielijke tijden.

Een Prima plaat 9/10

Tracklist:

1.One Less Reason5:11

2.Right Down The Drain

3.Just Like Rain 

4.Beat The Devil 

5.Don't Bury Our Love

6.Juju

7.Step Up

8.One Last Ride 

9.28 Days

10. Slow Train To Hell

Geen opmerkingen: