<script> <style>

◙ Rhythm & Blues Night 29 April 2023 ◙ HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 9/10 Juni 2023 ◙ CLAPTUNES (Eric Clapton tribute) | zondag 26 februari 2023 Heino ◙ JUBILEUMEDITIE(25 JAAR RIBS & BLUES) 27-28-29 MEI, PINKSTEREN 2023 ◙  ◙ Bluesworld Café Ozgur Hazar(Belgie) 05.Sep.2023 Hedon Zwolle

/marquee>

De Amer: Henk de Kat & Friends / Bai Kamara Jr.

 

Voor vrijdag 21 en zaterdag  22 januari staan er weer twee fantastische, maar ook zeer verschillende artiesten op de agenda van De Amer. Dompel je onder in de ‘vrolijke tak van de blues’ met Henk de Kat & Friends of kom genieten van de ‘soul blues’ van Bai Kamara Jr. 

Henk de Kat & Friends, vrijdag 21 januari, 20.00 uur

Nu al voor de achtste keer komt Henk de Kat samen met zijn Friends naar Amen. De vorige concerten waren stuk voor stuk uitverkocht en het publiek was zeer enthousiast. De rode draad bij hun optreden is ‘de vrolijke tak van de blues’: cajun en zydeco, de roots- en bluesmuziek uit de swamps van Louisiana. Denk hierbij o.a. aan Clifton Chenier, de ‘BB King op accordeon’. Maar ook Texmex komt voorbij evenals ontroerende blues ballads.

Henk de Kat werd al twee keer uitgeroepen tot ‘Beste bluesaccordeonist van Europa’. De Kat wordt  bijgestaan door drie doorgewinterde rasmuzikanten die naast gitaar en drums ook de mondharmonica, het wasbord, de voodoo-stick en triangel in de strijd werpen. Dit belooft weer een memorabele avond te worden.

De mannen alvast even bezig zien? 

 Bai Kamara Jr., zaterdag 22 januari, 20.00 uur

Afrikaanse roots, studie in Groot-Brittanië en al lang woonachtig in België. Deze verschillende invloeden zorgen voor een uniek geluid en een veelzijdige stijl bij deze verassende  muzikant. Afrikaanse ritmes en daar overheen een saus van soul, funk, jazz en R&B. Mooi gitaarwerk en een soulstem die je gelijk meeneemt naar zijn wereld van ‘soul blues’ met teksten waarin maatschappelijke thema’s regelmatig aan de orde komen. Qua stem wordt Bai Kamara wel vergeleken met Robert Cray of Seal. Hij is innemend op het podium en weet elke zaal in beweging te krijgen. Dat zal zeker ook gebeuren in De Amer! Een absolute aanrader dus. Kijk maar even naar deze video:

 

Reserveren tijdens lockdown?

De huidige lockdown duurt tot 14 januari en het is erg onzeker of deze concerten door kunnen gaan. Laat dat je er vooral niet van weerhouden om plaatsen te reserveren. Mochten de optredens van Henk de Kat en Bai Kamara Jr. onmogelijk zijn, dan verschuiven we de concerten naar een latere datum. Met een reservering word je als eerste benaderd voor de herkansing.

Je kunt reserveren via het formulier op onze website: https://www.cafedeamer.nl/reserveren-en-annuleren. 


 

AANKOMENDE CONCERTEN

Struijk en De Roovere, zondag 23 januari 14.00 uur (uitverkocht)

Bluesbones, zondag 30 januari  14.00 uur (uitverkocht)

Tip Jar, vrijdag 4 februari  20.00 uur

De Traan, zaterdag 5 februari  20.00 uur

Geen opmerkingen: