<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

VINTAGE DUTCH - IN MY OWN VOICE

VINTAGE DUTCH - IN MY OWN VOICE

Releasedatum: 01-10-2021
Herkomst: NL
Het debuutalbum van de funk-, jazz- en soulband

Paul Jonker speelde nog gitaar bij The Tibbs, toen hij een aantal vrienden uitnodigde, om wat muziek te komen inspelen in zijn eigen studio. Er was een muzikale klik en Jonker begon te zoeken naar manieren om de muziek uit te brengen. In dezelfde tijd waren er audities voor een nieuwe zangeres voor The Tibbs, omdat Elsa Birgitta Bekman een solocarrière wilde beginnen.
 
Jonker was zo gecharmeerd van Kim Berger, dat hij haar vroeg om zich bij zijn project te voegen. Daarop werd Vintage Dutch geboren. Inmiddels is er een eerste album, het debuut. De frisse funk-, jazz- en soulmuziek van de nieuwe band mag er zijn. Zangeres Berger past de muziek als een stijlvolle jas en zit gegoten. Er zijn wel raakvlakken met The Tibbs en behalve dat Vintage Dutch natuurlijk ook Nederlands is, is The Tibbs misschien iets ruiger dan Vintage Dutch, maar het ontloopt elkaar niet veel. In ieder geval een heel fijn debuut.
 

voor meer info: www.broerepromotion.nl

Het debuutalbum van de funk-, jazz- en soulband
Je zou kunnen zeggen dat het Noord-Hollandse Vintage Dutch door toeval is ontstaan. The Tibbs, dat inmiddels een internationale carrière heeft, zocht in 2O19 een nieuwe zangeres.
Tijdens de audities was Paul Jonker, die ook in The Tibbs speelt, dermate gecharmeerd van zangeres Kim Berger, dat hij haar vroeg zich te voegen bij een band die hij net was gestart met aantal bevriende muzikanten, waarmee hij in die periode een aantal nummers had opgenomen. Vintage Dutch was geboren.
ln My Own Voice’ is het debuutalbum van de funk-, jazz- en soulband, die voorafgaande aan de release van het album al een aantal singles uitbracht, waarmee het swingende gezelschap o.a. de Soul & Jazz lijst van Radio 2 haalde. Probeer ook maar eens stil te zitten.
Party guaranteed!

Biografie
ln 2019 vroeg Paul Jonker (The Tibbs en Elsa Birgitta Bekman) een paar bevriende muzikanten een aantal zelf geschreven liedjes in te spelen in zijn eigen Studio Sub45.
Direct was er een ‘muzikale klik’ en werd besloten om verder te gaan als vaste band. Toen EIsa The Tibbs verliet voor haar solocarrière ontmoette Paul tijdens een auditie Kim Berger (vocals). Paul was dusdanig onder de indruk dat hij haar vroeg als frontvrouw voor zijn band en hiermee was Vintage Dutch een feit. De daaropvolgende maanden werd er in sneltreinvaart gewerkt aan het vinden van een eigen sound en het schrijven van Iiedjes.

De gezamenlijk ambitie: zo snel mogelijk een single / album uitbrengen en voor het hoogst haalbare gaan! Het eerste wapenfeit was de single ‘lt Must Be Love’ (november 2019). Het nummer werd meteen opgepakt door de Nederlandse radiostations en stond een aantal weken op radio en Spotify playlists.

De daarop volgende tweede single ‘Just Me’ bracht het zelfs tot soultip van de maand bij Radio 2. Onlangs werd de formatie versterkt met Ruben de Ruiter (percussie) en toonde Concerto Records interesse om het debuutalbum uit te gaan brengen.

Social:  http://www.vintagedutch.com/

Geen opmerkingen: