<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: Louien - No Tomorrow

Folky, soms rijk georkestreerde droompop. Dat is waar de Noorse zangeres Louien ons op trakteert op haar prachtige EP No Tomorrow. Vijf nummers die de zomerse sferen van het Californië uit de late jaren zestig oproepen en gearrangeerd lijken te zijn door Van Dyke Parks en dat dan vermengd met indiepop-invloeden van nu. Louien heet in het dagelijks leven Live Miranda Solberg en is niet alleen gezegend met een hemelse stem, ze schrijft ook meeslepende liedjes. No Tomorrow is een heel fijne plaat

Tracks:
1.  Deep Within
2.  Better Woman
3.  No Tomorrow
4.  Fire
5.  Woke Up From The Dead

Dit is dus Louien (zeg LouieAnn).

De weg naar succes kent meestal veel scherpe bochten en onverwachte omwegen, maar dat geldt vooral voor Live Miranda Solberg. Toen Solberg, beter bekend als haar muzikale bijnaam Louien, in 2016 een demo deelde op haar Soundcloud-pagina, had ze geen idee dat ze snel succes zou vinden in haar thuisland Noorwegen. Als een van de opvallende stemmen in de vierkoppige outfit Silver Lining, oogstte Solberg veel aanzien wat resulteerde in optreden op veel Scandinavische festivals.

Dat collectieve succes bracht haar ertoe haar eerste solo-plaat op te nemen, None of My Words. Het project, uitgebracht in 2019, vertegenwoordigde een cruciale maar ongelooflijk uitdagende periode in haar leven. Ze verloor haar vader, haar blijvende inspirator. Hij was een acteur en zanger die een blijvende invloed op Louien had achtergelaten. Haar album introduceerde Louien als een kunstenaar die niet bang was om haar hart open te stellen, zelfs als de meesten het zouden verbergen om te genezen. Bij de release kreeg None of My Words lof uit veel landen uit Europa zoals Duitsland, the UK en de Scandinavische landen.

Nu twee jaar verder en een periode die haar wat meer rust en creatieve diepgang heeft gegeven. Het resultaat is de EP “No Tomorrow” een rijk gestructureerd indiefolk-soundscape, waarvan de single ‘Better Woman” hier als soundcloud en download beluisterd en gebruikt kan worden. De EP wordt verwacht op 4 juni 2021 op en bij Jansen Records. Wederom een pareltje uit de Noorse muziekscene!

Robbie Klanderman | www.klandermanpromotion.com

Geen opmerkingen: