<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

📃 Recensie: Little Hat – Wine, Whiskey & Wimmen

Little Hat – Wine, Whiskey & Wimmen

Geschreven door: Eric Campfens

i.s.m. BarnOwlBlues | FB Eric Campfens

  Little Hat is een bluestrio, afkomstig uit de (wijde) omgeving van Rotterdam, dat al enkele jaren aan de weg timmert. Oorspronkelijk voortgekomen uit het zeer succesvolle Stackhouse met de bedoeling om optredens waar te nemen als het niet paste in de agenda’s van alle leden van de band.

Uiteindelijk is besloten om als trio door te gaan. Little Hat bestaat uit zanger en mondharmonicaman Machiel Meijers, bluesveteraan Willem van Dullemen op gitaar, beiden uit Stackhouse, aangevuld met drummer Paolo Stigter.

 Op hun eerste album vertolken de drie heren veertien bekende en minder bluesnummers, die allemaal stammen uit de periode veertiger en vijftiger jaren. Muzikaal gezien blijft de band trouw aan de stijl, die met Stackhouse ook al gespeeld werd, namelijk de blues uit genoemde periode. Het is dan ook de favoriete periode van zanger Meijers, zoals hij mij in een eerder interview al eens vertelde. De productie van de cd was in handen van de Amerikaanse producer, muziekverzamelaar en deejay Little Victor Mac, ook bekend als de Beale Street Blues Bopper en DJ Mojo Man. De band gaat er rauw en stevig rockend tegenaan in het openingsnummer “Clema” (Jerry Morris) en dat rockende en swingende wordt nauwelijks losgelaten tot aan de afsluiter “Highway 61” (Albert Luandrew a.k.a. Sunnyland Slim). Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn JD Millers “If You Think I’ve Lost You”, dat we kennen van Lazy Lester, Titus Turners “Big John From Mississippi” en het titelnummer “Wine, Whiskey & Wimmen”, een ode aan Papa George Lightfoot. Een prima cd met gedegen ouderwetse en handgemaakte blues. Grote klasse.

 Website: www.littlehatband.com

 (8/10)  (Black Shack Recordings)

 Tracklist:
1. Clema 
2. Cutie named Judy 
3. Cat Squirrel 
4. If You Think I've Lost You 
5. Just keep lovin' her 
6. Big John -
7. Gimme back my wig 
8. Elgin Movements 
9. Barefoot Rock 
10. Wine, Wimmen, Whiskey 
11. Sound the bell 
12. Ora Nelle Blues 
13. Boogie in the Park 
14. Highway 61 - 

 

Geen opmerkingen: