<script> <style>
News: Electric Hollers - LIVE LP - News: DI-RECT en RESIDENTIE ORKEST Livestream op 1 mei News Test evenement 23 April Metropool Programma Live Music Heino 2021/2022 News: Down The Rabbit Hole (DTRH) van 27 tot en met 29 augustus. 2021. News: Cuby and the Blizzards tribute band 8 Juli Enschede(Livestream) News: The Streamers vervolgen hun Holland Tour! 27/04/2021

10 Jaar C&B Museum Grolloo.

Grolloo, groupies en dierenliefde centraal in nieuwe expo Muskee

Tien jaar na de dood van Harry Muskee, staat het Cuby and the Blizzards Museum in Grolloo stil bij het leven van de blueszanger. In de nieuwe expositie is nooit eerder vertoond materiaal te zien en horen.

Het museum, dat dit jaar tien jaar bestaat, hoopt op 10 juni de nieuwe expositie 'Harry Spreekt, Stap in de wereld van Muskee' te kunnen openen: de dag dat Muskee tachtig jaar zou zijn geworden. Conservator Sjoerd Looijenga spreekt dan ook van een herinneringsjaar.

Hoewel het nog niet zeker is wanneer de musea in Nederland hun deuren weer mogen openen, wordt in het C+B Museum hard gewerkt aan een nieuwe expositie. De nieuwe tentoonstelling, die te zien moet zijn wanneer het nieuwe seizoen begint, stelt Harry Muskee centraal. Het jaar 2021 is een bijzonder jaar, want op 10 juni zou de in 2011 overleden Harry Muskee tachtig jaar zijn geworden. Het C+B Museum bestaat dit jaar tien jaar en ook wordt dit jaar de tiende sterfdag van Harry Muskee herdacht. Voor conservator Sjoerd Looijenga is de nieuw in te richten expositie een uitdaging er iets moois van te maken in het herinneringsjaar.

Harry Spreekt

Onder de titel 'Harry Spreekt, Stap in de wereld van Muskee' ga je als het ware op 'belevingstour' door het museum, met Harry Muskee als gids. De nieuwe expositie zal op geheel andere wijze te bekijken en te beluisteren zijn dan de afgelopen jaren in het museum gebruikelijk was. Via speciale

 podcasttechnieken van Guide-ID uit Deventer krijgt de bezoeker veel informatie over het leven van Harry Muskee en beelden en voorwerpen maken veel van dat leven zichtbaar en op die wijze komt Muskee heel dichtbij.
Op basis van bestaand archiefmateriaal zijn er zo’n veertig geluids- en beeldfragmenten geselecteerd waarin Nederlands bekendste blueszanger spreekt over zijn allerjongste jaren, de schooltijd, het voetbal, liefde voor dieren, Grolloo, groupies, logees en veel meer.

 

De expositie laat ook nieuwe aanwinsten van het museum zien, tot nu toe onbekend gebleven materiaal, veel fotowerk en ook de opstelling van muziekinstrumenten, als zouden Cuby and the Blizzards een concert geven. Een complete C+B backline met onder meer een nieuw verworven drumstel van The Blizzards, versterkers, toetsenborden en gitaren, koffers en microfoons geven de concertsfeer van vroeger weer.
Verder zijn een Edison te zien, onderscheidingen die Muskee ten deel vielen, gouden platen, de complete LP-collectie en de oude radio, waarop Harry Muskee veelal naar de blues luisterde.

Speciaal voor het 'Muskee-jaar' 2021 heeft Ontwerpbureau Dundis uit Rolde, een van de sponsoren van het C+B Museum, een nieuwe advertentie met speciaal logo ontworpen (zie eerste afbeelding boven). Deze zullen dit jaar veel te zien zijn! 

Het C+B Museum wacht net als andere musea op versoepelingen, zodat ze weer kunnen openen. Het is de bedoeling dat expositie in Grolloo de hele zomer op vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken is.

meer Info: https://www.cubymuseumgrolloo.nl/

Bron: RTV Drenthe | C&B museum.

Geen opmerkingen: