<script> <style>

📃 Recensie: Popa Chubby – Tinfoil Hat

Recensie: Popa Chubby – Tinfoil Hat

 Geschreven door: Eric Campfens

i.s.m. BarnOwlBlues | FB Eric Campfens

Net als voor iedereen is ook voor de gentle giant Popa Chubby de Coronapandemie hard aangekomen. Na een laatste optreden op 12 maart 2020 in Key West, Florida heeft hij in één keer de 1600 kilometer afgelegd om thuis te komen in New York. Daar heeft hij zichzelf in quarantaine opgesloten in zijn eigen studio, Chubbyland Laboratories, van waaruit hij de wereld via het televisiescherm heeft aanschouwd. En wat doet een muzikant als Popa Chubby dan? Die gaat liedjes schrijven over wat hij ziet, ervaart en voelt.

 Het resultaat hiervan is nu verkrijgbaar als een cd met de titel “Tinfoil Hat”. De elf nummers zijn door Popa Chubby zelf geschreven, ingespeeld (gitaar, bas en drums) en geproduceerd. En dat alles tussen 16 maart en 29 september 2020 vanuit zijn quarantaine. 

De opener en titelnummer “Tinfoil Hat” is lekker nummer, dat een ironische knauw is naar de aanhangers van complottheorieën. Ook andere actuele thema’s, zoals het catastrofale presidentschap van Trump, de Black Lives Matter-beweging en natuurlijk Covid-19 worden aangesneden. 

Het is niet allemaal over, er is nog hoop, zo vindt hij in “Someday Soon (Change Is Gonna Come)”. Nummers die ik hier uit licht zijn het indrukwekkende “No Justice No Peace” over Black Lives Matter, het stevige “Another Day In Hell” met Hendrix-achtig gitaarwerk en “1968 Again” over de gebeurtenissen van dat jaar en de twee zwarte atleten die tijdens de Olympische Spelen van dat jaar hun vuist in de lucht staken en dat er in de tussenliggende jaren niets is veranderd. De cd is een knap stukje werk van iemand, die noodgedwongen vast heeft gezeten en zijn creativiteit ten volle heeft kunnen gebruiken.

 Website: www.popachubby.com |  (8/10)  (Dixiefrog Records – Bertus)

Tracklist: Time 47:47

1 Tinfoil Hat 4:11
2 Baby Put On Your Mask 2:46
3 No Justice No Peace 5:07
4 Someday Soon (Change Is Gonna Come) 4:15
5 Can I Call You My Friends? 3:53
6 You Ain’t Said Shit 3:21
7 Another Day In Hell 6:09
8 Boogie For Tony 4:42
9 Cognitive Dissonance 4:27
10 Embee’s Song 4:26
11 1968 Again 4:28
All songs T. Horowitz, 

 

Geen opmerkingen: