<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Recensie: ICONIC EYE ‘BACK FROM BEHIND THE SUN’ EP 2020

Recensie: ICONIC EYE ‘BACK FROM BEHIND THE SUN’ EP 2020 Noble PR Consultancy

Geschreven door Harrie Huisman

Rock uit Engeland is meestal wel goed te pruimen zo ook bij het beluisteren van de nieuwe EP van de iconische rockband Iconic Eye

Vocals - Janey Smith
Guitars and Keyboards - Greg Dean
Lead Guitars - Neil Hackett
Bass - Michael Dagnall
Drums - Jon Cooksey

Iconic Eye kwam voor het eerst in de rockscene in 2015 toen ze in eigen beheer hun debuutalbum "Hidden in Plain" uitbrachten.

In 2017 maakte de band de gedurfde stap om een ​​vrouwelijke frontvrouw aan de band toe te voegen, wat tot op heden nog steeds het geval is.

Ter voorbereiding op een zwaarder optreden van optredens, sloot Janey Smith, voorheen bekend als Janey Bombshell, zich aan bij Iconic Eye als hun nieuwe leadzanger. Om haar aan hun fans voor te stellen; op 11 september 2020 was er een nieuwe single “Now That I’ve Found Love.”

Deze EP bevat een vijftal nummers met daar op de single: “Back From Behind The Sun” dit is een heerlijk avontuur van 3 minuten in een wereld die de wereld op veel manieren is vergeten. "Back From Behind The Sun" neemt je mee op een weelderige reis die is gehuld in majestueus keyboards, koninklijke gitaren, keizerlijke zang en alles ondersteund door een imposante backbeat van de ritmesectie.

De  cover van Jefferson Starship’s “Jane.” Wat ook meteen mij de wenkbrauwen doet gonzen bij het horen van dit Intro dit doet direct denken aan “ALDO Nova : Fantasy” eerste LP.  Maar alle nummers liggen lekker in het gehoor en is zeker niet over geproduceerd zodat er geen lawaaimuur is ontstaan maar degelijke goed product met goede rock songs.te kort aan minuten.

Een nadeel aan deze EP: Deze is te kort aan speelminuten. 8/10

Produced by Greg Dean / Sheena Sear

BACK FROM BEHIND THE SUN
TRACK LISTING
BACK FROM BEHIND THE SUN (3:18)
JANE (4:03)
GHOST TOWN (4:17)
HAVE MY DAY (4:23)
FEMME FATALE (4:16)
Greg Dean plays rhythm guitar, twin leads, keyboards and singing backing vocals on all the tracks.

https://www.facebook.com/iconic.eye.music/

Geen opmerkingen: