<script> <style>

News: Jimmy Diamond Band

Bluesrock Band RUV is niet meer

Met de band Jimmy Diamond slaat Jim Zwinselman uit Lemele een nieuwe koers in. Geen stevige bluesrock meer, zoals met zijn vorige band RUV, maar indierock. Ook het geluid van de succesvolle Amerikaanse band Strand of Oaks, eigenlijk een eenmansproject van singer-songwriter Timothy Showalter, heeft een stempel gedrukt op Jimmy Diamond. Dat is niet raar, aangezien Jim en zijn kompanen bij Europese tours fungeren als Showalters begeleidingsband. Zo stonden ze al op diverse grote festivals en prestigieuze podia in heel Europa. Vorige week verscheen de eerste single van Jimmy Diamond: ‘Airplane’.

Afgelopen vrijdag zag het eerste nummer van Jimmy Diamond officieel het levenslicht. Opgenomen in de Galloway studio in Nijmegen en gemixt door Arjan Miranda (bassist van de Amerikaanse rockband Black Mountain). De tekst van het nummer handelt over de scheve situaties die ontstaan door sommige coronamaatregelen. “Je mag wel met driehonderd man in een vliegtuig, maar niet in het theater of een poppodium. Dat frustreert…”

En nu? Verder met componeren, nummers opnemen en toewerken naar een EP en een volledig album. En hopen dat er snel een vaccin komt tegen dat rotvirus. “We hadden eigenlijk al een volledige plaat willen opnemen in Amerika met Timothy en de producer van zijn laatste album, maar dat ging in verband met corona niet door. Wie weet later nog…”

Luister HIER naar Airplane.

Bron: Salland Centraal

Geen opmerkingen: