<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

👌🏽500 kilometer: voor 3FM Serious Request 2020

3FM Serious Request: Help de Helpers

In actie voor medische hulp tijdens de coronacrisis

Matrassen op de gang van het overvolle ziekenhuis, doodzieke artsen en verplegers die zestien uur per dag van bed naar bed rennen: de coronapandemie drukt zwaar op zorgverleners. In maart en april zagen we in Nederland al hoe ze zich een slag in de rondte werken, en in veel andere landen hebben ze ook nog eens onvoldoende medische spullen om patiënten te helpen en zichzelf tegen het coronavirus te beschermen.

Het einde van de nachtmerrie is in veel landen nog lang niet in zicht. Het coronavirus eist veel slachtoffers. Vooral in landen waar de reguliere gezondheidszorg al kwetsbaar is, is tegengaan van verspreiding van corona moeilijk. Ook zijn hulpverleners zwaar overbelast.

In december 2020 komen NPO 3FM en het Rode Kruis daarom in actie om hulpverleners in binnen- en buitenland te helpen. Tijdens onze allerlaatste editie van 3FM Serious Request – The Lifeline maken we ons sterk voor medische hulp tijdens de coronacrisis. Daarmee helpen we hulpverleners en gaan we de verspreiding van corona tegen. Kom in actie, vraag een plaat aan of doneer en Help de Helpers!

 
 

Wat kun jij doen?

In de week voor kerst zullen de dj’s van 3FM van Roermond naar Zwolle lopen. Daarbij leggen ze een route af van maar liefst 500 kilometer! Tijdens hun tocht maken ze 24 uur per dag radio en televisie om aandacht te vragen voor de helden in de zorg. Loop je bij jou in de buurt ook mee met jouw eigen route? Meld je aan op de actiepagina.

Tijdens de actieweek kun je bij 3FM plaatjes aanvragen tegen betaling. Daarnaast kun je ook zelf een actie starten om onze hulpverlening te steunen. Laat je bijvoorbeeld sponsoren om je baard af te scheren of zamel geld in door de marathon te lopen. Wat ga jij doen voor het zorgpersoneel? Meld hier je actie aan.

Help jij ook de hulpverleners in de zorg? Join The Lifeline! Start een actie, vraag een plaat aan of doneer en Help de Helpers!

DOEL: HULPVERLENING TIJDENS DE CORONACRISIS

Overal staan hulpverleners, lokale klinieken en ziekenhuizen onder hoogspanning als gevolg van de coronapandemie. Zij zijn overbelast, vaak met desastreuze gevolgen. De opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 gaat naar het Rode Kruis, dat zich in Nederland en in het buitenland inzet om die druk op hulpverleners te verlichten met mensen en middelen. Ook helpt het Rode Kruis de verspreiding van corona tegen te gaan. 

  • Voor € 4 geeft een Rode Kruis vrijwilliger voorlichting over het coronavirus, screening op symptomen, het belang van hygiëne en om geruchten en fabels te ontkrachten.
  • Voor € 6 schaffen we 500ml handen-desinfectiegel aan.
  • Voor € 20 krijgt een hulpverlener een uitrusting met beschermingsmiddelen: bijvoorbeeld een bril, mondkapje, schort en handschoenen.
  • Voor € 32.50 kan het Rode Kruis een handwas-station aanleggen in een dorp, bij een gezondheidscentrum of quarantaine locatie.
  • Voor € 50 kan het Rode Kruis één infrarood thermometer aanschaffen, waarmee je snel kunt controleren of iemand verhoging of koorts heeft.

Lees hier meer over het doel!

Geen opmerkingen: