<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september • ROVAR (DE) supportact THE BREW (UK)  |  zondag 27 oktober Liederholthuis• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Release: Black Hammer Voodoo – High On Destruction

Black Hammer Voodoo – High On Destruction
Format: CD – Digital
Label: Eigen Beheer

Releasedatum: 2020

Rauw, opwindend en onontkoombaar. Nederland is een nieuwe bluessensatie rijker’, aldus Marcel Haerkens in Jazzism. Gruppo Sportivo legende Hans Vandenburg: ‘schroeiend, scheurend, broeierig, pompend, smerig, zuigend, stampend, hard, rauw, overrompelend, indrukwekkend, snijdend, onbehoorlijk, dreigend, gierend, gillend, brullend, beukend, verstikkend, dreunend, pompend en gemeen’. Dit is maar een greep uit de enthousiaste reacties op het debuutalbum ‘Dance Like A Windmill’!
Black Hammer Voodoo is ‘Deep Dark Shit’ met een eigen gezicht en een eigen geluid! Scherpe zang, scheurend gitaarwerk en een stevige groove. Stampende rock met een bluesinjectie aangelengd met wat glamrock en een dosis psychedelica. Een beetje excentriek? Gangbare muziekjes spelen de heren niet.
Zanger/bassist Michiel van Leeuwen, gitarist/fluitist Roy van Oost en drummer Francesco Libero brengen een schat aan ervaring mee maar weigeren een nostalgische trip te maken. Ze willen verder!

Op 27 augustus 2016 maakten ze hun succesvolle debuut op Culemborg Blues en speelden op diverse Nederlandse podia. Ondertussen schoten ze nog wat opzienbarende videoclips.
In de vorige bezetting met harmonica legende Kim Snelten en de Australische gitarist Sam Shine maakten ze in 2018 het debuutalbum ‘Dance Like A Windmill’.
De recensies waren zeer lovend! BluesMagazine: 'Een zeer indrukwekkend en overrompelend bluesrock album van eigen bodem!’
Na de ‘Dance Like A Windmill’ tour verlieten Kim en Sam de band. In gitarist Roy van Oost is een zeer goede opvolger gevonden om een nieuwe richting in te slaan. Het tweede album, 'High On Destruction', kwam uit op 3 april 2020. De mastering is gedaan door Pete Maher die gewerkt heeft voor bands als Rolling Stones, U2, Pixies, Liam Gallagher, Jack White en vele anderen. Volgens de tot nu toe verschenen recensies is het nog beter dan het debuutalbum! ConcertMonkey: '...nog rauwer en steviger dan op hun eerste abum!', Bluestown Music: 'Overrompelend, fel, hard en vooral eigenzinnig. Topband!' en Rootstime.be: 'Superlatieven



De Band:
Michiel van Leeuwen: Bass, Leadvocals
Michiel van leeuwen groeide op in de drassige geestgronden aan de Noordzee en trok op zijn twintigste naar Amsterdam, waar in de jaren tachtig een lekker anarchistische sfeer hing, om psycholoog te worden maar werd daar gaandeweg bevangen door muzikale gekte en koos voor een avontuurlijker loopbaan. Na zich verdiept te hebben in de 'heilige leerstukken' van John Coltrane en andere jazz helden speelde hij sax bij bands als Gruppo Sportivo, Bombitas, De Dijk, Painting Over Picasso (USA) en deed sessie werk met o.a. Herman Brood, The Scene, Lois Lane Hans Dulfer en de Raggende Manne. Samen met Theo Sieben begon hij de shockrock band Rudolph Dancer, een mengsel van metal, freejazz en funk waarmee de 'blasfemische' cd 'Oh God' werd gemaakt en menig rechtgeaard christen op de vlucht joeg mede door de provocerende kledingstijl.
Hierna hing hij zijn sax aan de wilgen en ging op een school werken, leerde websites programmeren en stortte zich op elektronische muziek, gitaar en bas.
Naast al het werken met hightech kreeg hij behoefte om weer eens lekker anoloog het dak eraf te spelen. Met Mike Meijer richtte hij Rusty Apollo op waarmee met succes door Nederland en België werd getourd en de goed ontvangen cd 'OH YEAH!' werd opgenomen.
Eind 2015 verliet hij deze band om iets nieuws te beginnen: Black Hammer Voodoo, 'Deep Dark Shit!'

Roy van Oost: Guitars, Flute, Backingvocals
Roy van Oost is geboren en getogen in Amsterdam. In zijn tienerjaren pakte hij de gitaar op. Hij sloot zich in zijn schooltijd aan bij zijn eerste theatrale hard (shock) rock band ’The Wild’ op zijn zestiende. Geïnspireerd door vele stijlen van creatieve nieuwe bands uit die tijd ontwikkelde hij zijn liefde voor muziek die deel werd van zijn DNA. Ook de drang om zelf muziek te componeren werd een essentieel deel van hemzelf. Nog in zijn tienerjaren nam hij met zijn vriend, keyboardspeler/zanger Bart Brugman, een heel repertoire aan zelfgeschreven nummers op met tweesporenrecorders. Heen en weer bouncend, werden instrumenten en zangstemmen toegevoegd om ze uiteindelijk naar platenmaatschappijen te sturen. Voor hem was die tijd een keerpunt op zijn weg naar serieus, gedreven muzikantschap. Daarna kwamen allerlei bands: River D, Detonator en The Zoo. Contracten met 21-records, Aztec-records en Polygram.
Door het uitblijven van een echte doorbraak en het niet kunnen leven van muziek, begon hij een jarenlange carrière als grafisch ontwerper/art-director en muziek werd een nevenactiviteit. Maar toen hij zich realiseerde dat muziek maken een onvermijdbare behoefte in zijn leven was groeide de intensiteit opnieuw. Bands als ChiefXX, Zuluwannsago, Kenny Bogan & the Lad en de Franck Carducci Band kwamen op zijn pad. Gevraagd worden door Michiel om toe te treden tot Black Hammer Voodoo wakkerde zijn behoefte aan om zijn gitaar deep dark shit te laten krijsen, tot het pijn doet.

Francesco Libero: Drums

Francesco Morrone is geboren in Italië in mei 1985. In de voetstappen van zijn vader begon hij met het spelen van de klassieke gitaar en later op 15-jarige leeftijd switchte hij naar drums. Zijn eerste drumstel was een Mapex Mars Pro.
Hij houdt van eten, bier en sexy vrouwen. Hij speelde drums in vele Italiaanse bands en speelde in cafés en op verschillende festivals met: ‘Ritratto di un Mattino’(prog rock), ‘Tezca’(hard rock), ‘Brain Peppers’(70's rock) en ‘Victoria Line’(grunge).
In 2010, in naam van de liefde, verhuisde hij naar Amsterdam en startte een nieuw project, genaamd ‘Marlies’. aan het einde van 2017 ontmoette hij Sam ’Smoke House’ en werd lid van Black Hammer Voodoo.

http://www.blackhammervoodoo.com/
https://www.facebook.com/bhvmusic/

Geen opmerkingen: