<script> <style>

Recensie: Deman Rogue – Deman Rogue

Deman Rogue – Deman Rogue
Crystal Horse Records
Released on: 12 April 2020
Recensie: Harrie Huisman

 Deman Rogue is een unieke combinatie die leidt tot een eigenzinnige mix van country, blues en rock 'n roll die doet denken aan Daniel Norgren, Bob Dylan of Neil Young omhult in een donker jasje dat Nick Cave of Leonard Cohen eer aandoet.
De aangrijpende teksten vertellen een klein of minder klein verhaal over de pure realiteit. Deze rauwe kijk op de wereld weerklinkt perfect in de muziek.

Deman Rogue is de te ontdekken band uit België met rauw en op de tanden gewapend met rauwe Rock-blues maar dit alles in een modern jasje.

Bij Blues uit België doet men toch al gauw denken aan The Blues Bones, en dan zijn er nieuwe komers Dave Tattum, Black Cat Biscuit, Stef Stef Paglia Trio, Boogie Beasts en dan is er weer een mooie nieuwe jonge band die de concertzalen onveilig gaan maken in België en hopelijk ook in Nederland.


Deze band Deman Rogue komt uit het Limburgse België en heeft als frontman gitarist, en oprichter Diether Govaerts en deze is aangevuld met bassiste Lore Jaenen, drummer Robrecht Smolders en gitarist Jens Jacobs.
Met zijn vieren veel geoefend in de oefenruimte en dan komt deze debuutplaat die naar de bandnaam Deman Rogue genoemd is.

Een debuutplaat uitbrengen geeft bepaalde spanningen met zich mee, wat gaat de plaat doen en wat zijn de commentaren uit België en Nederland en de rest of the World.
Het warme en  rauwe stemgeluid van Diether weet ons makkelijk in te pakken en dat bewijst komt direct al met de opener van deze debuutplaat “Good Boy Blues”.
Het tweede nummer "Hungover Heartache" knalt uit de speakers met een vol en dik drumwerk en dito gitaarwerk, dit maakt alles dan ook  dansbaar.

Met “Memories” en “Make You Mine” komt de echte rock kant boven van deze jonge band wat meteen doet denken aan de jaren zeventig en tachtig.
Deze band heeft zijn eigen geluid en dat is al een compliment op zich, en nu maar hopen dat deze  band uit België voet aan de grond kan krijgen in blues en rockland.

Ik heb in iedere geval genoten van deze plaat en mijn rock hart kan er weer een poosje tegen.
(8/10)
https://www.facebook.com/demanrogue/
Email: info@demanrogue.be

Note:
Deman Rogue, een bluesband uit Alken (België). Wij bestaan uit vier leden, Diether Govaerts (zanger, gitarist en oprichter van de band), Jens Jacobs (gitarist), Robrecht Smolders (drummer) en Lore Jaenen (bassiste).
Diether Govaerts is solo met dit project begonnen in 2014, maar pas in 2018 heeft hij de juiste mensen gevonden en is Deman Rogue geworden wat het nu is. Ons eerste optreden full-band was op 24 augustus 2018, en enkele maanden later, in april 2019, zijn we begonnen aan de opnames van ons debuutalbum 'Deman Rogue'.
Tijdens de opnames hebben we echt geprobeerd om zo authentiek mogelijk te werk te gaan. We hebben onze plaat dan ook op band opgenomen in Studio Jupiter in Tongeren bij Koenraad Foesters, dit is bijvoorbeeld ook de producer van Boogie Beasts of Whispering Sons.

Geen opmerkingen: