<script> <style>

Ribs & Blues 2020 door Hein Kogelman


Ribs &Blues 2020 wordt al voor de 24ste keer gehouden in het centrum van Raalte op zaterdagavond 30 mei vanaf 18.30 uur, zondag 31 mei vanaf 13.00 uur tot 24.00 uur en maandag 1juni van 13.00 uur tot 21.00 uur.
Het is de laatste jaren een geheel gratis festival en niet zomaar een festival maar een internationaal erkend en bekend muziekspektakel met meer dan 45000 bezoekers, wat dus niet gering is.
Voor het hele gezin is er wat te doen, een combinatie van eten,  drinken, spelen en vooral muziek; hoofdzakelijk op blues getinte muziek van americana tot roots en soul, van bijna country tot rock & roll en rockblues. 


Een groot spektakel van 3 dagen dat nog gratis is ook, er is voor iedereen ruimte zat in tenten en kramen,  wat wil je nog meer?
Wat muziek betreft, hebben in Raalte al heel wat bekende internationale artiesten  opgetreden, van Ten Years After tot The Beach Boys, van Johnny Mastro and  Mama's Boys tot Solomon Burke en vele anderen.Ook nationale groepen als Cuby & The Blizzards, Brainbox, Golden Earing, Living Blues en om niemand tekort te doen, de hele Nederlandse top is er geweest in de loop van deze 24 jaar; geweldig.

Wat organisatie betreft ook een dikke 10! De verenigingen die de vrijwilligers leveren varen er wel bij, op die manier wordt de clubkas gespekt, dus meerwaarde. Ook het strakke schema dat elk jaar weer perfect geregeld is, je kan van de tijden die op het programma staan zeer goed van op aan, op beide podiums .

SOUTHERN AVENUE 17

Wat dacht je van de grote tenten en tentjes en aankleding van het terrein? Het is een heel groot gebeuren om 45000 mensen te vermaken en de beveiliging die 's nachts het terrein bewaakt en toeziet op ongebruikelijke dingen, niks dan lof voor de organisatie.
Ik raad eenieder aan die 3 dagen vrij te houden, het is een grote happening.
Vriendelijke groet van een man die de blues al zeer lang een warm hart toedraagt.

Programma: Ribs & Blues 2020
Geschreven door Hein Kogelman.

Geen opmerkingen: