<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

News: Album - Okesweer - Mannen van het bedreigde soort


Okesweer - Mannen van het bedreigde soort
Producer: Peter Vincent, PVM Studio, Deurne

In de afgelopen jaren zou je Okesweer hebben kunnen leren kennen als een coverband, dat af en toe een eigen liedje tussen de bekende Nederpop klassiekers doorspeelde tijdens optredens. Maar de band is ook altijd blijven werken aan meer en nieuw eigen materiaal.

3 jaar geleden dook de band de Arnhemse Stable studio in om 3 nummers op te nemen, waaronder het nummer "Dichtbij" dat in 2018 en 2019 in de Gelderse top 100 terechtkwam, met een topnotering in 2019 op plek nummer 10. Eind 2018 is er begonnen met het werken aan wat uiteindelijk het debuutalbum "Mannen van het bedreigde soort" is geworden.

Over Peter Vincent:
Peter Vincent is een in de Nederlandse muziekindustrie bekende naam, die eerder o.a. albums produceerde voor Doe Maar (o.a. Skunk en Doris Day en andere stukken) en Bløf (Blauwe Ruis). Ook maakte hij tal van live-opnames voor o.a. Rowwen Hèze (in de Wei), Ilse de Lange (Dear John) en De Dijk (Voor de tover).

Fotografie: Anne Hamers

Okesweer bestaat uit:
Fabian Bovenlander (zang), -Stef Visser (gitaar), - Richard Vleeming (toetsen), - René Giesbertz (basgitaar) - Joost de Boer (drums)


Biografie

Okesweer is een band uit Arnhem die Nederlandstalige pop en rock liedjes speelt. De rode draad in de liedjes zijn de thema’s van de hedendaagse eind dertiger / begin veertiger, kortom liedjes die dicht tegen het echte leven van de bandleden aan schurken.
Het onstaan van de band is terug te herleiden naar het einde van de vorige eeuw toen toetsenist Richard Vleeming en een aantal vrienden begonnen met nummers te repeteren. Parallel daaraan speelden gitarist Stef Visser en bassist René Giesbertz in Limburg al samen in verschillende bandjes. Een jaar of 5 geleden kwam langzaam de huidige bezetting tot stand en sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt.


Website: http://okesweer.nl/  Krantartikel:

Geen opmerkingen: