<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Bluesworld Maart - Sidekikcks

Elke 1e dinsdag van de maand is het Bluesworld Café en is er een live band.
Het programma wordt live uitgezonden vanuit de kleine zaal van Hedon. Om 20.00 starten we met een kort interview en aansluitend is er een toffe liveband. Publiek is van harte welkom. Entree is gratis. Deze maand speelt The Sidekicks!
The Sidekicks maken muziek geïnspireerd door verschillende muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen waaronder blues, rock, soul, pop en jazz.
De nummers – grotendeels eigen werk – laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekickssound’ ontstaat uit verschillende ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden afzonderlijk van elkaar in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en meenemen naar hun thuisbasis Meulnhörn. In dit pittoreske stukje Groningen komt de muziek, natuur en vriendschap perfect samen.

Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100.
De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).



Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd.

The Sidekicks staan bekend om hun energieke live optredens. De muziek wordt met passie gemaakt en uitgevoerd. Het publiek wordt al snel ‘meegenomen’ in hun enthousiasme en het muzikale verhaal van een groep vrienden uit Meulnhörn.

The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Arnout Arkenbout (hammond), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums)

Website: https://www.thesidekicks.nl/

Geen opmerkingen: