<script> <style>

Livestream: Asphyx Metropool.

  Asphyx De legendarische Dutch Death Doom helden uit ons bloedeigen Twente keren terug naar Metropool, om de release van het nieuwe album ...

Recensie: - Marcus King’s El Dorado

 Marcus King’s El Dorado

 • Jaar: 2020
 • Label: Fantasy Records
 • Tijd: 42:16
 • Styles: Rock/Country Rock
 • Recensie: Harrie Huisman
El Dorado van Marcus King beschikt over veel leuke, en op de jaren 70 geïnspireerde sound  met  een groot Black Keys gehalte.
Ten eerste dit is Marcus King 23 jaar pas en met zijn eerste solo project die geproduceerd is door niemand minder dan Dan Auerbach van de Black Keys en waar  op sommige song ook duidelijk hoorbaar is.
El Dorado is zeker geen Black Keys copy  want alleen al de zangstem van Marcus met zijn soulvolle  stem. King hoeft zich niet te laten inspireren door de jaren 70 en er vervolgens achter te komen hoe hij het voor zijn stem kan laten klinmken; hij kan het gewoon.
Een perfect voorbeeld hiervan is One Day She's Here. Als het nummer als iets klinkt, is het Gnarls Barkley's Crazy. En met zijn snaren en klavier klinkt het nog funkyer. Maar King kan meteen in het nummer springen en de vocalen  vastleggen, omdat het genre perfect bij zijn stem past.
Too Much Whiskey heeft een ander  jaren 70-geluid, met meer  country-rock, maar met een uitgesproken Rod Stewart / Faces- flair..
Alles op deze plaat komt aan bod van  prachtig pianowerk. Break is een langzame jam met veel mooie accenten, zoals strijkers en een ingetogen King-stem.
Tracks Listing:
 1. Young Man’s Dream - 3:08
 2. The Well - 2:57[Video]
 3. Wildflowers & Wine - 4:48
 4. One Day She’s Here - 3:47
 5. Sweet Mariona - 2:34
 6. Beautiful Stranger - 4:07
 7. Break - 3:00
 8. Say You Will - 3:54
 9. Turn It Up - 3:38
 10. Too Much Whiskey - 3:54
 11. Love Song - 2:30
 12. No Pain - 3:53
 El Dorado is een ongecompliceerde soul, met enkele rockmomenten "Turn It Up" rockt bijzonder hard), maar het plezier van het album is dat terwijl King en Auerbach redelijk geworteld zijn in het gekozen genre van het album, er zijn genoeg aangename verrassingen, zoals strijkers en up-front gitaren, om het album nieuw en eigentijds te laten voelen. Dit is een album van Marcus King, maar de  samenwerking waarbij Auerbach en King het beste in elkaar naar boven halen.Auerbach en King is  een indrukwekkend team  , waardoor de nummers meer diepgang krijgen waardoor de vocalen er in knallen. Het eindproduct zijn deuntjes die vaak op Black Keys klinken maar dan met een betere zanger.

information  www.marcuskingband.com

Geen opmerkingen: