<script> <style>

JB Meijers komt naar De Smidse in Nijverdal

Unieke kans om JB Meijers live te zien


JB Meijers.
JB Meijers is een artiest van formaat! Bij het grote publiek is hij bekend van The Common Linnets waarmee hij aan de zijde van Ilse de Lange met groot succes door Europa toerde. Onlangs nam hij met Golden Earring frontman Barry Hay een album op en het bijbehorende concert in Paradiso was binnen enkele dagen uitverkocht. Hoe gaaf is het dan dat deze ‘grote meneer’ op vrijdag 20 december bij De Smidse in Nijverdal is te zien!? In zijn soloshow ‘Deltaboy’ gaat hij op zoek naar zijn roots. En die liggen erg dichtbij artiesten als Robert Johnson, Muddy Waters en John Lee Hooker.


JB Meijers toerde in het zuiden van de Verenigde Staten in de voetsporen van Howlin’ Wolf, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis en maakte daar grote indruk. ‘How the hell do you play the blues so
well?’. Wat blijkt: JB komt ook uit het zuiden, de Zeeuwse eilanden. ‘That explains everything. You’re a Deltaboy, just like us!’

Op zoek naar de roots
In de show ‘Deltaboy’ gaat JB Meijers op zoek naar zijn roots. Het karakter van de Zeeuwen komt overeen met de mensen uit de Mississippi Delta. De vraag is of hij een bluespurist is.. Maar de geest van mensen als Robert Johnson, Skip James, Blind Willie McTell, Muddy Waters en John Lee Hooker alsmede Duke Ellington, Count Basie en Charlie Christian is nooit ver weg in JB’s werk.

Mis ‘m niet
Mis deze kans niet om JB Meijers live aan het werk te zien in Nijverdal. Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com of telefonisch via (0548) 624489.

Geen opmerkingen: