<script> <style>

The Ballroom Thieves maken politiek statement

Op 14 februari verschijnt het nieuwe album 'Unlovely' van The Ballroom Thieves via Nettwerk Music Group. Op het album staan de persoonlijke en politieke passies van de band centraal. Onlangs deelde The Ballroom Thieves een voorproefje met de gelijknamige nieuwe single, waarop ook folk groep Darlingside te horen is.Samen met producer Jerry Streeter (The Lumineers, Vance Joy e.v.a.) werd 'Unlovely' grotendeels opgenomen in de HearStudios in Camden, Maine, in de Verenigde Staten. Met muziekstijlen variërend van Motown tot klassieke rock en folk, behoudt 'Unlovely' het herkenbare, nostalgische geluid van het eerdere werk van The Ballroom Thieves, terwijl het een verhoogde onbezonnenheid pusht.

The Ballroom Thieves maken politiek statement
'Unlovely' is op 14 februari 2020 overal verkrijgbaar.
Beluister de gelijknamige nieuwe single hier.
 Sinds de release van de debuut EP en full-length album, 'A Wolf in the Doorway' heeft The Ballroom Thieves consequent en vakkundig genres doorkruist om de kloof tussen folk, rock en soul te overbruggen. "Ik begrijp dat velen van ons het zat zijn om te praten over wat wij politiek noemen, en sommigen vinden niet dat songwriters over de toestand van de wereld zouden moeten schrijven," vertelt zangeres Calin Peters. "Maar, het is ook persoonlijk, omdat mijn hele leven negatief is beïnvloed door de manier waarop dingen worden geleid.

De meeste mensen die ooit de leiding hebben gehad, vertegenwoordigen het kleinste stukje van de Amerikaanse taart: de rijke, heteroseksuele, blanke, man. Als een persoon een of meer van deze titels mist, worden ze behandeld als minderwaardig. Na al deze verwerpelijke Amerikaanse geschiedenis, kunnen we het erover eens zijn dat deze plek niet voor de rest van ons is gebouwd en dat de rest van ons meer dan 99% van de mensen uitmaakt. We stonden klaar en wachtten op verandering, we vertrouwden erop dat ons leiderschap ons belang het beste in gedachten had, dat ze het niet alleen voor zichzelf hadden opgezet, maar we vergisten ons."


 V2 Records
Voor meer informatie brechtje.bergman@v2benelux.com

Geen opmerkingen: