<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Recensie: Booker T. Jones - Note By Note (2019)

Booker T. Jones - Note By Note (2019)
Year Of Release: 2019
Label: Edith Street Records
Genre: Soul, Funk, Blues
 Time: 48:38 min
Recensie Door Hein Kogelman

Booker T .Jones werd geboren op 12 november 1944 in Memphis Tennesee hij is een veelzijdig persoon op muziek gebied .


Instrumenten bespelen op jeugdige leeftijd hobo,trombone piano en op orgel hij is schrijver ,platenproducer en arrangeur,hij studeerde aan de universitijd van Indiana en schreef geregeld nummers voor anderen " Eddy Floyd,Billy Nelson,Sam & Dave,Otis Redding,Albert King het nummer Born Under A Bad Sing wat  later door Cream ook op de plaat werd gezet prachtig nummer ook deed hij sessiewerk voor de platen maatschappij "Stax Records"en speeld nog steeds met "Booker T &The M.G's,het zijn volgens veel mensen de beste studio muzikanten die er zijn in de popgeschiedenis en dat is niet niks.

Onderscheiding in de Rock And Roll Hall Of Fame  en in 2007 een Grammy Lifetime Archievement Award.
Ook zijn de memoires van Booker T Jones uitgebracht ,ze hebben miljoenen platen verkocht een plaats in de "Rolling Stone's"lijst met 500 beste nummers aller tijden .



1 Cause I Love You
Blazers en een soul achtig begin wat wel mooi swingend uitpakt met zang en blazers in samenwerking met de ritme sexion prachtig oud nummer.
2 Born Under A Bad Singn(video)
De soul en R & B spat er van af met prachtige band en echte soulstem lichtbruin zou ik zeggen  zelfs een lekkere gitaarsolo ontbreekt er niet aan
3 B-a-b--Y
Orgel en drum + een heel licht stemmetje completeren deze song schattig ?
4 I Want You
Ha ha een mooi lang nummer met orgel blazers en soulfolle stem voor de liefhebber een prachtig nummer wat een beetje Curtis Mayfield achtig aanvoelde,dus ogen dicht en dansen???
5 Precious Lord
Luchtig nummer met diepere betekenis aan het begin prachtig ingetogen gezongen kan zo in een geloofs- gemeenschap optreden en er kan door hen mee gezongen worden.
6 These Arms Of Mine
Hij zegt gelijk waar het over gaat weer een echte soulfulle song.
7 Havanna Moon
Ja direct de havanna sound er achteraan met ritme wat er niet om liegt het bloed in het laatst wel een beetje dood dacht ik maar daar kwam in het midden een heerlijke gitaarsolo tussendoor scheuren om daarna weer op drie kwart de kop op te steken een prachtig swingend nummer met een apart eind
8 Stardust
Mooi zo een krakende stem misschien wel een beetje flauw maar de stem doet me een beetje aan David Bowy denken met een prachtige akoestische gitaarsolo ertussen en viool ook nog.
9 Time Is Tight
Een rustig begin met de Hammond in de hoofdrol een echt Booker T nummer wat aan de vroegere Booker T doet denken door dit oude nummer wat het nog steeds toe doet met zijn opbouwend geheel met op het laatste geddeelte het complete orkest in de aanval.
10 Maybe I Need Saving
Begint weer rustig met een dromerige stem maar een heftig gitaar geluid wat er prachtig uitkomt steeds weer opbouwend naar een climax om op het laatst heel bescheiden en rustig af te sluiten.
11 Paralyzed
Weer een echt Booker T nummer met een stem wat zeer gekunsteld is een echt niks aan de hand stuk wat mooi door kabbelt en rustig afsluit.



Al met al voor de echte Booker T mensen een prachtige plaat met zeker ook prachtige oude nummers er op voor mij steekt met kop en schouders het nummer Maybe I Need Saving er boven uit maar dat is persoonlijk  natuurlijk.
De band maar vooral Booker T Jones is een levende legende dat wel.

Bronnen: o.a.Wikipedia,Google


Geen opmerkingen: