<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • DEEP PURPLE, tribute by Stormbringer-zondag 17 maart 2024 Heino | NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 3Maart/21 April/12 Mei 2024 •

Eerste namen Int. HIBF 2020

Waylon en Beth Hart staan in juni 2020 op het Holland International Blues Festival in Grolloo. 

Festivaldirecteur Johan Derksen maakte dat vanavond bekend in de talkshow Pauw. Hij was daar te gast samen met Beth Hart. De zangeres uit Californië stond in 2016 ook op het podium in Grolloo. 
Waylon


Waylon and the blizzards
Het festival is ooit begonnen als eerbetoon aan Harry Muskee en zijn Cuby + Blizzards. Voor een speciaal eerbetoon dit jaar is zanger Waylon gevraagd het repertoire van Muskee op te voeren. Als Waylon + Blizzards staat hij met de band in Grolloo.

Volgens Derksen is Waylon de enige Nederlandse artiest die het werk van Muskee op kan voeren. "Hij heeft een heel prettig rauw randje in zijn stem, zonder randje red je het niet in de blues."



Vissen of optreden?
Het strikken van artiesten is niet eenvoudig. Het moet agendatechnisch passen, maar artiesten moeten er ook zin in hebben. Zo werd de Amerikaanse bluesgitarist George Thorogood benaderd om te komen. "Die vroeg zes ton. Dat wilden we best betalen, maar hij besloot dat hij liever met een vriend ging vissen", aldus Derksen.

Het bluesfestival wordt van donderdag 11 juni tot en met zaterdag 13 juni gehouden in Grolloo. Het is voor het eerst dat het festival drie dagen duurt. Andere artiesten die komen zijn: Walter Trout, Curtis Salgado, Laurence Jones, Chris Cain en The War and Treaty.

De afgelopen jaren traden onder anderen Van Morrison, Joe Bonamassa en Lynyrd Skynyrd op tijdens het festival.
PROGRAMMA 2020
Hieronder vind je de namen die tot nu zijn aangekondigd. Het tijdschema wordt op een later moment bekendgemaakt.
Donderdag 11 juni
Curtis SalgadoDanielle NicoleDeWolff
Vrijdag 12 juni
Beth Hart, Walter Trout, Waylon & The Blizzards

Tickets: 
Dagkaarten
Een dag toegang tot het festival op
donderdag 11 juni, € 35, excl. servicekosten
vrijdag 12 juni, € 75, excl. servicekosten
of zaterdag 13 juni, € 75, excl. servicekosten

3-dagenkaarten
Toegang tot het festival op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 juni.
Prijs van een 3-dagenkaart, excl. servicekosten: € 155

Festivalkassa
Tijdens het festival kun je, indien nog beschikbaar, kaarten kopen aan de kassa van het festival. De kassa is geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.

Geen opmerkingen: