<script> <style>

Release: Helge - Polar

Helge - Polar - Release date: Friday, November 8th 2019

Helge (Slikker) bewandelt sinds zijn afstuderen aan de kleinkunstacademie te Antwerpen de route van componist. Hij componeerde voor theatergezelschappen als Oostpool en Matzer Theaterproducties, maar ook voor films als Doris, Infiltrant en Kauwboy.

Voor de laatste ontving hij in 2012 een Gouden Kalf. Daarnaast werkte hij samen met diverse bands en speelde hij shows over de hele wereld. Zijn eerste solowerk was het album ‘The Days of Young Petty Davis’. Op 8 november 2019 verschijnt de opvolger getiteld ‘Polar’.

Samen met producer Dave Menkehorst nam Helge het nieuwe album op in de studio van Sigur Rós, in zijn geliefde IJsland. De muziek is een ontmoeting geworden tussen Helge’s folk roots en de meer sferische en abstracte klanken uit de IJslandse muziekscene. Polar is uitgegroeid tot een gelaagde, gewaagde en rijke verzameling tracks.
 Het verhaal van Polar is opgedeeld in 3 delen waarin Helge je mee op een muzikale reis door IJsland. Chapter 1: ' Fundurinn (The Encounter)' - Dit deel staat in het teken van een eerste ontmoeting met IJsland en het afscheid nemen van een vorig leven. In de muziek zit een soort lichtheid en een open blik naar wat komen gaat. Chapter 2: 'Baráttan (The Fight)' - Hier komt de spirituele impact van het IJslandse landschap naar voren en het effect daarvan op de geest. Hoe de leegte de zintuigen prikkelt en er voor zorgt dat je na gaat denken en dingen gaat voelen die je eerder niet constateerde. Chapter 3: 'Spegillinn (The Mirror)' - In dit deel komt de magische reis tot een einde. De nummers voelen als een afgerond geheel en brengt de ervaren geest tot rust.

Het nieuwe album Polar verschijnt op 8 november met een release-show tijdens het prestigieuze Iceland Airwaves festival.
 Tracklist
  1. A Minute Without04:16
2. Time To Part04:08
3. Home03:11
4. Need And Fear03:20
5. That The Sun May Shine03:59
6. Gap04:10
7. We're The Rock03:19
8. A Thing Like Love03:24
9. Volcano03:45
10. Higher04:31
11. The End Of The Line04:07


Hoor meer informatie contact op met freek.stoltenborgh@v2benelux.com

Geen opmerkingen:

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot