<script> <style>

Marike Jager - Hey Are You OK

Marike-Jager-Hey-Are-You-OK-SmallMarike Jager brengt nieuw album uit 'Hey Are You OK' is nu overal verkrijgbaar.
Dit najaar is Marike Jager te zien in de Nederlandse clubs. Vandaag verschijnt Marike's vijfde studio-album 'Hey Are You OK', waarvan onlangs de single 'Lucky' uitgebracht werd. Jager centreerde het album rond buitenbeentjes met een eigen verhaal. Zonderlingen die aandoenlijk, kwetsbaar of in de war zijn. 'Hey Are You OK' is haar ode aan de imperfectie, de omarming van het leven zonder filter. Het album is nu overal verkrijgbaar en dit najaar is Marike te zien in diverse Nederlandse popzalen.

Hey Are You OK (6 september 2019) is Jagers vijfde studioalbum. Toch beschouwt ze de plaat als een debuut, waarop alle lagen van haar stem en gitaarspel meer speelruimte hebben dan ooit. Jager liet zich daarbij inspireren door wat ze zelf het liefste kijkt en luistert. Beck bijvoorbeeld. En Madonna, Eels en filmsoundtracks. Beach House. Fela Kuti. The Kinks op tien in de volle zon. De kristalheldere twang van een Fender Mustang op vers vinyl.


Jager centreerde het album rond buitenbeentjes met een eigen verhaal. Zonderlingen die aandoenlijk, kwetsbaar of in de war zijn. Omdat het leven nu eenmaal veel leuker en inspirerender is als het niet zo perfect is. Als we oog hebben voor mensen die anders denken en dingen anders doen. Hey Are You OK is haar ode aan de imperfectie, de omarming van het leven zonder filter.

Another River (video): https://www.youtube.com/watch?v=L1PC4p9cM0k

Producer Paul Willemsen (Michelle David and the Gospel Sessions) en mixer Tchad Blake (Arctic Monkeys, Sheryl Crow, The Black Keys) beviel dat rafelrandje maar al te goed. Net als Jager hebben zij een voorliefde voor contrasten: zwart-wit, oud-nieuw, analoog-digitaal. Muziek mooi laten zijn zoals hij is. De kracht en schoonheid van de ongepolijste onvoorspelbaarheid.

Het resultaat is een frisse, veelzijdige indiepopplaat op het snijvlak van instinct en inspiratie. Snaren, synths en eigenhandig gebakken samples lopen dwars door elkaar heen in 12 songs, die klassieke structuren laag voor laag opnieuw opbouwen. Hey Are You OK is uitdagend, sfeervol en onmiskenbaar Marike Jager.

De release van Hey Are You OK wordt gevolgd door een uitgebreide tour langs podia en zomerfestivals. Want beter geloof je dat Jagers viermansband staat te popelen om uit volle borst buiten te spelen.


17.10 | Hedon, Zwolle
18.10 | De Spot, Middelburg
23.10 | Paard, Den Haag
24.10 | Doornroosje, Nijmegen
25.10 | Victorie, Alkmaar
31.10 | De Neushoorn, Leeuwarden
01.11 | Mezz, Breda
02.11 | Fluor, Amersfoort


For more information: www.v2benelux.com or contact freek.stoltenborgh@v2benelux.com

Geen opmerkingen:

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot