<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Joe Robinson in concert 24.10.2019

Concert Joe Robinson

Theater Dina @TFOA te Dedemsvaart

24 oktober 2019 om 20.00u

 Even nog een reminder voor dit zeer bijzondere concert. De kaartverkoop loopt goed, dus wacht zeker niet te lang met kaarten kopen.
Het is uniek dat de uit Australië afkomstige topgitarist Joe Robinson weer eens naar Nederland komt. Joe wordt beschouwd als een uniek getalenteerd en virtuoos gitarist/singer-songwriter. Hij balanceert tussen de instrumentale muziek, die hem in de spotlight zette, en de unieke fusie van rock, blues, jazz en R&B, in een geheel eigen stijl.

Af en toe komt het voor dat jonge gitaristen vroeg in hun loopbaan de aandacht weten te trekken van muziekliefhebbers en dit ook vast weten te houden. Joe Robinson is zo’n zeldzaam talent. Op 9-jarige leeftijd begon Joe met het spelen van gitaar en stopte met pianolessen. Al snel verliet hij zijn gitaarleraar en begon zichzelf te onderwijzen, waarna hij op 13-jarige leeftijd de Australian National Songwriting Competition won. In 2008 won hij op 16-jarige leeftijd Australia’s Got Talent.



Joe tourde de afgelopen jaren door Noord-Amerika, China, Japan, Europa en Australië waar hij speelde op festivals en in clubs, zowel solo als samen met o.a. Tommy Emmanuel en met Robben Ford in de band Guitar Army. Met zijn virtuositeit op zowel elektrische als akoestische gitaar, bemachtigde Joe een felbegeerde #1 plek in Australian Guitar Magazine’s Top 50 van beste gitaristen.

De hele Europese tournee speelt Joe solo, maar deze avond wordt hij eenmalig vergezeld door 2 geweldige muzikanten: Martin Verdonk op percussie en Daniel van der Molen op bas. Samen spelen ze 8 songs, waaronder het schitterende Adelaide en Skyline.
Een heel unieke avond dus!
Dit is wat je onder meer kunt verwachten deze avond


De concerttickets kosten 20,00 en zijn te verkrijgen via deze link.

Om 15:00 geeft Joe een masterclass waarin o.a. de volgende zaken worden behandeld:
  • Harmonie: maj/min parallelen, klassieke jazz progressie & 2/5/1;
  • Ritme: baslijnen & instrument / stemonafhankelijkheid;
  • Melodie: interactie met akkoorden & over een baslijn spelen;
  • Gitaartechniek: kracht van de linkerhand, ontwikkeling van flatpicking, gebruik van open snaren & improvisatie;
  • Uitvoeren: wat je leert als straatmuzikant & 2000 concerten: wat heeft Joe geleerd en welke fouten maakte hij?
Tickets voor de masterclass kosten 20,00 en zijn te verkrijgen via deze link.


Bezoekers van de masterclass die ’s avonds het concert willen bijwonen, kunnen deelnemen aan het buffet. De kosten hiervoor bedragen 15,00 p.p. en je kunt je aanmelden via deze link.

Wat anderen zeggen over Joe Robinson: 
“Australian guitarist Joe Robinson has accomplished what most musicians can only dream of.” - NPR

“Robinson’s technique is dazzling — his bluesy licks go by in a blur, and his harmonic savvy is apparent in every chord he plays.” - Nashville Scene

“It’s not hard to imagine him rivaling the popularity of, say, John Mayer in coming years.” - Washington Post

Ik hoop velen van jullie op 24 oktober te mogen verwelkomen!

Met muzikale groet,
Stanley Dijkhuis
Fusion-Music.net  

Raalte,  Netherlands

Geen opmerkingen: