<script> <style>

Jim Van Der Zee - Starting The Engine 13.09.2019

Jim-Van-Der-Zee-Starting-The-Engine

Jim Van Der Zee - Starting The Engine

Release date: Friday, September 13th 2019
JIM VAN DER ZEE - STARTING THE ENGINE
(Butler Records)

Voordat Jim van der Zee in 2018 The Voice won, speelde hij vooral in barretjes, op surfkampen en op straat. Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opname studio om in alle rust nummers te kunnen schrijven. Het resultaat daarvan is het  album 'Starting The Engine', waarop voor het eerst zijn eigen werk te horen is.
  De release valt samen met een uitgebreide theatertournee waarmee hij samen met pianist Reinout Douma (Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band door het land trekt. Zowel op de plaat als op het podium deelt Jim zijn liefde voor Soul, Jazz, Blues en Folk met het publiek. 'Starting the Engine' is een nieuw begin waarbij Jim meer van zichzelf laat zien. ‘Na anderhalf jaar jaar The Voice traject begint het nu echt. Het voorwerk is gedaan, de vrijheden gewonnen, de schrijver-Jim gevonden. Let’s Go!’, aldus Jim.
 
Op het door JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Daryll-Ann) mede-geproduceerde album staan o.a. de singles 'I Do Believe It's Time' & ‘My Soul’. 'I Do Believe It's Time' gaat over het gevoel dat je te lang rondloopt met het idee dat er iets niet klopt. Je moet nu actie ondernemen, anders loopt het verkeerd af. Het nummer is mede geïnspireerd door de opwarming van de aarde en Jim’s ervaringen na The Voice. 'My Soul' is de opvolger van de eerder dit jaar verschenen single 'I Do Believe It's Time'. Het nummer vertelt het verhaal van iemand die niet over zijn of haar oude liefde heen is, maar wel al aan een nieuwe begonnen is. De vorige relatie heeft een litteken achtergelaten op de ziel: 'Why Did You Carve Your Name In My Soul'. Jim schreef het nummer samen met Ed Struijlaart (bekend van o.a. 'Make It On Your Own').
 LIVE:

Dit najaar start Jim een 55 shows tellende theatertour die tot april 2020 doorloopt. Bekijk hier alle tourdata.

For more information: www.bertus.com or contact pr@bertus.com

Geen opmerkingen: