<script> <style>

Bat For Lashes - Lost Girls

Bat-For-Lashes--Lost-Girls.jpg

Bat For Lashes - Lost Girls


Release date: Friday, September 6th 2019
Lost Girls is een nieuwe briljant in de hooggewaardeerde catalogus van Bat For Lashes, aka Natasha Khan. Ook nu weer combineert ze geluiden en invloeden die dicht bij haar hart liggen: zware baslijnen, synth arpeggios, Iraanse pop beats en vloeiende refreinen.


 Het is een romantisch album, een ode aan Los Angeles, handelend over hoe het was om een kind te zijn in de jaren ’80 en films die haar raken en haar leven hebben veranderd. Was voorganger The Bride melancholisch, somber en vol gedachten over verlies en spijt, Lost Girls laat zich beluisteren als het ondeugende jongere zusje van dat album. Met een breed muzikaal gezichtsveld en vol kleurrijke intensiteit.

Lost Girls bevat tien nummers waarmee Kahn haar zelfgeschapen parallelle universum heeft gecreëerd. Als een muzikale coming of age film waarin vrouwelijke bikers de dienst uitmaken op straat en krachtige vrouwelijke energie schaduwen werpt en aanwijzingen voor ons achterlaten. De vrouwen in Lost Girls zijn gelijk aan andere vrouwelijke protagonisten van Kahn, zoals de stoere, donkere Pearl die we in 2009 hebben leren kennen op het album Two Suns. Tussen de vrouwen van Lost Girls en het karakter Nikki Pink door, ontvouwt Khan kanten van haarzelf. De heerlijke eerste single Kids in the Dark zet de toon met wazige jaren ’80- synts, Jasmine klinkt spookachtig, terwijl onder The Hunger en So Good een zekere sensualiteit loopt.Met haar albums vaart Natasha Khan eigen artistieke koers met prachtige melodieën, aanstekelijke refreinen, romantische teksten en een tijdloos magisch realisme. Nummers als What’s A Girl To Do?, Laura en Daniel hebben duidelijk gemaakt wat Bat For Lashes onderscheidt van de rest.


For more information: www.v2benelux.com or contact freek.stoltenborgh@v2benelux.com


Geen opmerkingen: