Relaese: Russell Morris - Black And Blue Heart 2019

Russell-Morris-Black-And-Blue-Heart

Met een verbluffende loopbaan van 50 jaar komt  Russell Morris  terug met zijn gloednieuwe album, Black And Blue Heart.

Geproduceerd door de zeer gewaardeerde Nick DiDia (Bruce Springsteen, Pearl Jam, Powderfinger), naast de coproducent Bernard Fanning, blijft Russell unieke manieren vinden om zichzelf creatief uit te dagen.
Toen Russell zijn Black And Blue Heart-demo's naar Nick en Bernard stuurde, werden de producers weggeblazen en riepen ze hem onmiddellijk om te zeggen dat ze niet konden stoppen met naar de nummers te luisteren.


DiDia en Fanning hebben hun studio 'dream team' snel gekozen; gitarist Dan Kelly, drummer Declan Kelly en, van Fanning's touring-band, bassist Matt Englebrecht en voormalig toetsenist van Wolfmother, Ian Peres. Gelegen tussen de tropische bush en een panoramisch uitzicht op de oceaan van La Cueva Studios in de buurt van Byron Bay, vond Black And Blue Heart zijn ritme snel.

Nick DiDia, geboren en getogen in de Verenigde Staten, leerde tijdens het opnameproces alleen de stamboom van Russell kennen. "Voor het eerst hoorde ik deze verbazingwekkende Australische muziekgeschiedenis toen we het album maakten," zegt hij.
Het begon allemaal meer dan 50 jaar geleden toen Russell Morris scoorde  met zijn eerste twee releases - 'The Real Thing', wat een van de klassieke psychedelische singles aller tijden is, en 'Part Three Into Paper Walls '. Beiden bereikten de # 1 op de Australische hitlijst en wat daarop volgde is een van de meest opmerkelijke verhalen in de hedendaagse Australische muziek geworden.

Snel vooruit naar oktober 2012, toen Russell Morris een drieluik met albums begon, elk met een thema uit Australische verhalen. De eerste, Sharkmouth, is een verzameling nummers over het Australië van de jaren 1920 en 1930. Het album bereikte vervolgens # 6 op de ARIA-kaart en is gecertificeerd platina.
Toen kwam Van Diemen's Land in 2014 die zich concentreerde op belangrijke gebeurtenissen in plaats van de verhalen van individuen. Van de gevangenisschepen die Australië begonnen als een strafkamp, ​​tot de vakbondsaanvallen, de Eerste en Tweede Wereldoorlog, beslaat Van Diemen's Land een enorm scala aan Australische geschiedenis.


En in 2015 bracht Russell Red Dirt - Red Heart uit, met verbazingwekkende muzikale verhalen met unieke Australische thema's die tijdens de ARIA Awards 2016 het felbegeerde Best Blues And Roots-album wonnen.

En via dit alles blijft Russell een van de hardst werkende muzikanten van het land. Voor sommige artiesten kan een nieuw album zichzelf bijna na bijna zes decennia op de weg schrijven, maar het vergt een zeldzame combinatie van talent en omstandigheden om die visie zo levendig en bondig te realiseren als Russell Morris doet met Black And Blue Heart.


Website: Russell Morris 

Geen opmerkingen: