<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

NIEUWE SINGLE & 55 SHOWS - VOOR JIM VAN DER ZEE

JIM VAN DER ZEE - SINGLE 'MY SOUL'

Butler Records - Bertus Distributie.
Jim-van-der-zee-SINGLE-MY-SOULToen Jim zes jaar was, wist hij al zeker dat hij muzikant zou worden. Geïnspireerd door zijn vader, die ’s avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon hij in zijn vroege jeugd al met muziek maken. Hij studeerde verder aan het conservatorium, waar hij niet alleen zijn gitaarspel verder verbeterde, maar ook leerde zingen. Daar kreeg zijn stem de warme, unieke sound die we van hem kennen.
In de zomermaanden trok Jim vanaf zijn studententijd het liefst met zijn camper door Europa en Amerika.

Of hij nou stond te spelen bij een surfkamp aan de Frans Atlantische kust of zijn gitaar omhing op een zonnig pleintje in Barcelona, overal wist hij publiek aan te trekken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.
In 2018 won Jim The Voice. Al tijdens de blind auditions overweldigde hij jury en publiek met zijn gevoelige, eigen interpretatie van het nummer 'Amar Pelos Dois'. Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opname studio om in alle rust nummers te kunnen schrijven. 
 










'My Soul' is de opvolger van de eerder dit jaar verschenen single 'I Do Believe It's Time'. Het nummer vertelt het verhaal van iemand die niet over zijn of haar oude liefde heen is, maar wel al aan een nieuwe begonnen is. De vorige relatie heeft een litteken achtergelaten op de ziel: 'Why Did You Carve Your Name In My Soul'. Jim schreef het nummer samen met Ed Struijlaart (bekend van o.a. 'Make It On Your Own').'My Soul' is een voorbode van het album 'Starting The Engine' dat Jim eind deze zomer uitbrengt. ‘Na anderhalf jaar jaar The Voice traject begint het nu echt. Het voorwerk is gedaan, de vrijheden gewonnen, de schrijver-Jim gevonden. Let’s Go!’, aldus Jim.



THEATERTOUR 'STARTING THE ENGINE'

Vroeger speelde Jim in barretjes, op surfkampen en op straat. Nu vertelt hij zijn verhaal onder de theaterlampen en toert samen met pianist Reinout Douma (Noordpool Orkest, Jochem Myjer, Janne Schra) en zijn band door het land. In zijn show 'Starting The Engine' speelt Jim covers van artiesten die hem inspireren, maar laat hij ook zijn eerste eigen werk horen. Hij deelt zijn liefde voor Soul, Jazz, Blues en Folk met het publiek en vertelt in een intieme setting het verhaal achter de nummers van zijn muzikale helden. 'Starting the Engine' is een nieuw begin waarbij Jim meer van zichzelf laat zien. Nieuwe muziek, nieuwe verhalen en een krachtige show. Kortom, het avontuur gaat door!

Bekijk hier de speellijst.


JIM VAN DER ZEE
Toen Jim zes jaar was, wist hij al zeker dat hij muzikant zou worden. Geïnspireerd door zijn vader, die ’s avonds aan zijn bed liedjes voor hem speelde, begon hij in zijn vroege jeugd al met muziek maken. Hij studeerde verder aan het conservatorium, waar hij niet alleen zijn gitaarspel verder verbeterde, maar ook leerde zingen. Daar kreeg zijn stem de warme, unieke sound die we van hem kennen.
In de zomermaanden trok Jim vanaf zijn studententijd het liefst met zijn camper door Europa en Amerika. Of hij nou stond te spelen bij een surfkamp aan de Frans Atlantische kust of zijn gitaar omhing op een zonnig pleintje in Barcelona, overal wist hij publiek aan te trekken. Hij sliep in zijn camper en kwam rond van de munten die overdag zijn gitaarkoffer vulden.
In 2018 won Jim The Voice. Al tijdens de blind auditions overweldigde hij jury en publiek met zijn gevoelige, eigen interpretatie van het nummer 'Amar Pelos Dois'. Na The Voice toerde Jim langs de Nederlandse festivals en bouwde hij in hartje Amsterdam zijn eigen opname studio om in alle rust nummers te kunnen schrijven.

Voor meer informatie, interviewaanvragen etc:
BUTLER RECORDS
Roel van der Lugt
roel.vanderlugt@bertus.com 

Geen opmerkingen: