Recensie: Bennie Jolink - Post Normaal (2019)

Bennie Jolink - Post Normaal (2019)

Bennie-Jolink-Post-Normaal-2019 
Recensie: Hein Kogelman
Bennie isgeboren op 6 september 1946 in Hummelo .
Hij heeft als bijnaam Buuzen Berend toen hij bij Normaal al zangpartij en gitaarwerk ging doen, hij is tevens een van de oprichters van deze band vanaf 1975 toen ze voor het eerst in het dialect optraden tijdens het jaarlijkse Hemelvaartsdag in de ( leemkuele)Lochem waar ze enorm veel succes mee hadden .


Normaal nam in 2016 afscheid met de song (zul i- je mien missen) Dit jaar op 29 maart toch weer een nieuwe cd van Bennie Jolink met 12 nummers  een boekwerk en een vinyl lp genaamd Bernard Jolink Post Normaal. Het is in totaal Jolink zijn derde solo album. De lp zonder het boekwerk verschijnt eind april en op 30 mei is er voor de trouwe aanhangers weer een nostalgisch optreden in de (leemmuele) Lochem en er komt binnenkort een standbeeld van normaal in Hummelo.

1 Hummel is 't Darp Dixie zal je zeggen vanuit Hummelo een geboortesong van Jolink met trompetten en gitaarsolo's wat er mooi bijpast een opgeruimd nummer
2 Buurman Jan Bluesy foxtrot ook met orkest wat wel bij mekaar past over zijn buurman vooral de toetsenist en tekst is wel apart 
3 I-J Mot Deur Blues alla The Rolling Stones over het older worden gewoon verdan dan maar wel prettig gitaar werk der bij 
4 Wi-j Loat De Beer Weer Los Weer een orkest met de nodige koddige teksten wat voor een weekend wel mooi los kan goan 
5 Olde Keerl Toch wel een blues inslag met de toetsenist weer op zijn best maar ook de blaosers doen hun partij, zelfs een mondharp komt even langs wat wel mooi eigenwies is .
6 Ferme Taal Een apart begin wanneer je naar de tekst luister kom je met de muziek achterop een accordeon en gitaar die mooi samengaan de vraag blijft het moraal
7 Ik Zeg Niks Kortaf wat wel rommelig aandoet wat mij persoonlijk niks zegt 
8 Ik Goan Mien Eigen Gang Dit word een ala (The Slumberlandband ) Ernst Janz song komt ook door het koperwerk .? 
9 Waardeloze Smeerlap Blues kan in alle talen samenstellingen en teksten maar het blijft toch wel mooi om te horen deze song bewijst dit toch maar even. 
10 Bad Luck Swamp Snel gitaarspel en een bluesy geluid dit is toch wel verrassend iets wat je niet zo snel verwacht en de tekst niet te vergeten ik denk toch wel origineel hoor en mooi.
11 Kameroad Sterk begin met de tekst over zijn kameraad vervlogen tijden en  een weemoedige tijd samen met zijn goede kameraad ,gitaarwerk en de toetsenist spelen samen met de rest een goed geheel.
12 Bemoei Ow Met Ow Eiges Weer een Ernst Jans of reggae nummer wat wel gezellig maar duidelijk overkomt qua tekst en muziek.
Al met al een verrassende cd met van alles wel wat een vermakelijke cd zou ik zeggen voor de liefhebber een heel gezellige waar vooral de teksten de doorslag geven .

Mijn favoriete nummers vond ik wel 9 en 10 wat mooi gitaarwerk gaf maar ook de tekst herken ik wel wat van vervlogen tijden ,vooral het tiende nummer krijg ik het gevoel van wanneer ik met de brommer op een winterse dag een naar eind van huis af was en het verschrikkelijk koud had !!!!


Verdere optredens 12 april in Loosbroek                                      13 april in Ruurlo                                      19 april in  Marle                                      20 april in Wanneperveen                                      27 april in Lichtenvoorde
En op 4 mei volgt er een mini toer met zoals gezegd 30 mei een groot optreden in de Leemkuele te Lochem.

https://www.normaal.nl/?Home
Luister hier enkele nummers
https://open.spotify.com/artist/04zjX2pv5ZZdfH8XiQNi7k