<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

NIEUW SOLO ALBUM - MAARTJE TEUSSINK


NIEUW SOLO ALBUM - MAARTJE TEUSSINK



Maartje-Teussink-Organic-CitiesOp 31 mei verschijnt het nieuwe solo album van Maartje Teussink, ‘Organic Cities’. De volledig door haarzelf geschreven en geproduceerde plaat bestaat uit arrangementen en zanglijnen die laag over laag ingespeeld zijn en worden door haar geïntegreerd in diverse theaterproducties in binnen- en buitenland. Zaterdag 1 juni zal de plaat ten doop gehouden worden in de Rotterdamse Pelgrimvaderskerk.

Maartje Teussink is een Nederlandse multi-instrumentalist, componist en vocalist. Na haar basisstudies op de klarinet studeerde zij aan de afdeling slagwerk en klassieke zang van de Janaček Music Academy in Brno (Tsjechië) en studeerde af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie Amsterdam. Daarna vervolgde zij haar studies als artist in residence (Burren College of Art, Ierland) en volgde privélessen (contrabas, zang) en verschillende zangmasterclasses (o.a. zang bij Lucia Meeuwsen).

Kenmerkend voor haar werk is de krachtige en poëtische atmosfeer die zij als een soundscape en geluidsdecor ontwerpt voor theater- en dansvoorstellingen. Een sterke verbinding met de thematiek van een voorstelling is voor haar een belangrijk creatief uitgangspunt. Maartje creëert live haar muzikale sferen, soundscapes en songs met een breed spectrum aan muziekinstrumenten, zoals gitaren, slagwerk, contrabas, piano, synthesizer, klarinet en bouzouki in combinatie met vocalen en samples.

Haar oeuvre omvat composities voor uiteenlopende nationale en internationale ensembles, zoals het Ro Theater, Conny Janssen Danst, Theater Bremen, de Bloeiende Maagden en Orkater. Daarnaast maakte zij muziek voor een theaterproductie en video-installatie van Saskia Boddeke en Peter Greenaway, speelde op het Oerol festival en componeerde filmmuziek. Recent componeerde zij livemuziek voor 'Broos' van Conny Janssen Danst, meerdere stukken bij Theater Bremen in regie's van Alize Zandwijk, Schauspielhaus Zürich en de muziek voor de theatersolo ‘De Laatste’ van Jack Wouterse. In het najaar van 2019 zal Maartje voor Theater Bremen 2 nieuwe composities schrijven en live uitvoeren, waaronder een nieuwe theaterproductie met Alize Zandwijk en een  muzikale Tribute aan Madonna. Voor meer informatie zie: www.maartjeteussink.nl

Voor meer informatie Roel van der Lugt roel.vanderlugt@bertus.com


Fotosbluesrock.nl Translate This Page

Geen opmerkingen: