<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Nieuw binnen de Nederlandse bluesscene

bigmack-logo-blues-uit-nederland

Big Mack Nieuw binnen de Nederlandse bluesscene! 

Blues vanuit de Mississippi Delta-modder tot Chicago. Meeslepende blues met de uit Nieuw Zeeland afkomstige zanger Tuhirangi Hawtin. In combinatie met één van Nederlands top bluesgitaristen, Thijs Westenberg en de begeleiding van het ervaren bluesritme-tandem Marco Groen en Wilco Jansen wordt optreden een echte bluesparty.




Zo zal het zijn geweest in vroegere tijden, in juke joints en in Chicago bars en clubs. Urenlang in de ban van de blues!

Vanwege de compacte formatie is Big Mack ook uitstekend geschikt voor kleinere uitgaansgelegenheden. Met Big Mack kan het bluespubliek volledig uit haar dak gaan!

Agenda:  http://bigmack.nl/agenda/

Big Mack blues story, 1925 -1965

We werken hard aan het organiseren van de theatershow Big Mack blues story, 1925 – 1965.
De verkiezingsslogan van Trump was ‘Make America great again’. Veel is in Amerika ‘great’. Tijdens deze theatershow spelen we vooral great bluessongs vanuit de Mississippi-Delta modder tot Chicago van verschillende artiesten, over het algemeen uit de periode 1925 – 1965, in combinatie met eigen composities. En in die periode volgen we een deel van het leven van Big Mack en staan we o.a. stil bij een aantal ‘great moments’. 

De grote overstroming (1929), 
De drooglegging (1920 – 1933)
De grote depressie (1929 –1933), 
De grote migratie (vanaf 1914 en specifiek 1943) 
De grootse maatschappij (1964). 

bigmack-blues-uit-nederland
 De Band

Presentatie – Sabine Uitslag, 
Zang –Tuhirangi Hawtin , Gitaar – Thijs Westenberg
Basgitaar – Wilco Jansen,  Drums – Marco Groen

Internet: Big Mack

Stichting Sheltersuit Foundation

Big Mack neemt je tijdens hun optreden mee naar het zuiden van de Verenigde Staten in de periode 1935 – 1965 waarin racisme en segregatie aan de orde van de dag zijn.
Een indrukwekkende tijd waarin hard werd gestreden voor gelijke burgerrechten. Het recht op eten, een dak boven je hoofd, recht op onderwijs en het recht om een vrije mening te hebben en dat de overheid niet zomaar geweld tegen burgers gebruikt.
En ook in de huidige tijd zijn er mensen die hun bijdrage leveren om integratie tussen verschillende bevolkingsgroepen te bevorderen. De stichting Sheltersuit uit Enschede is daar een mooi voorbeeld van. Een stichting die indruk maakt.
Zie www.sheltersuit.com