Rhythm & Blues Night 2019 brengt nieuwe namen

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort.

De eerste bevestigde namen zijn:
LUCKY PETERSON
Lucky Peterson staat nog steeds aan de top van de blues, met een likje soul en groovy funk hier en een stevige scheut rock-‘n-roll en een vleugje gospel daar. Ritmisch en retestrak. Man, wat een feest!
DeWolff
De jonge honden van ouwelullen-rockband DeWolff zijn alweer twaalf jaar on the road, snoeihard rockend, vol energie, muzikaliteit en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit. Met “diepere en minder zweverige teksten en nog altijd moddervette ouderwetse solo’s op Hammond en gitaar”, schreef OOR. DeWolff: forever eh… old!
SUE FOLEY
Songwriter Foley combineert prachtige zang met de meest splijtende riffs uit haar gitaar. En hoera, ze neemt haar geweldige band mee naar de Rhythm & Blues Night.
THE WEIGHT BAND
Het origineel is natuurlijk moeilijk te overtreffen, maar The Weight Band kreeg afgelopen zomer wereldwijd de handen op elkaar voor het album World Gone Mad. De gelijkenis met het geluid van de legendarische The Band is ongekend. Aan het roer staat dan ook zanger en gitarist Jim Weider – ooit opvolger van bandleider Robbie Robertson – die een groep muzikale klasbakken om zich heen verzamelde. Covers van The Band staan op de setlist, maar ook eigen nummers in de geest van hun helden.
SASS JORDAN
De Canadese rockdiva Sass Jordan brak in 1992 wereldwijd door met haar album Racine. Haar geweldige, rauwe en scheurende stem leidde tot vele samenwerkingen. Llive is en blijft de flamboyante Kick Ass Sass op haar best.
WILKO JOHNSON BAND
Wilko Johnson vormt met ex-Blockhead Norman Watt-Roy op bas en Dylan Howe op drums de Wilko Johnson Band. Samen staan ze garant voor een avond opwindende rhythm & blues. Verwacht funky grooves, hakkende riffs en veel spannend gitaarspel.
GREYHOUNDS
Greyhounds is een Amerikaans muzikanten trio uit Austin, Texas, opgericht eind jaren 90. De band bestaat uit toetsenist Anthony Farrell, gitarist Andrew Trube en Ed Miles op de drums. De unieke sound van de band is een mix van R&B, soul, funk en country.
ROB HERON AND THE TEA PAD ORCHESTRA
Zanger en gitarist Rob Heron heeft een hechte en strakke zeskoppige band waarmee hij in al jaren aan het touren is. En dat hoor je terug in hun vlijmscherpe arrangementen met grote saamhorigheid. De muzikanten spelen western swing, blues, gipsy en country.
MALCOLM HOLCOMBE
Malcolm Holcombe is een singer-songwriter zoals je ze graag ziet, met een gruizige stem die het leven heeft geleefd. Moeilijk in een hokje te stoppen qua stijl omdat er zowel blues, folk als americana invloeden in zijn werk zitten.
Catfish
De Britse bluesband Catfish stond in 2017 in één keer op de kaart met het geweldige album Broken Man. Met onstuimige boogie, gierende orgeltjes, gierende riffs, smachtende ballads, sfeervolle licks en meeslepende liveconcerten dwong Catfish het Britse publiek op de knieën en in 2018 kon de UK Blues Award in de prijzenkast worden gezet.
Mike Vernon
De vermaarde bluesproducer Mike Vernon (1944) richtte het legendarische Blue Horizon-label op en werkte met onder meer John Mayall, Ten Years After, Fleetwood Mac, Freddie King en Focus. Met zijn band The Mighty Combo en in zijn binnenzak de cd Beyond the Blue Horizon.
The Graveltones
Gitarist Jimmy O en drummer Mikey Sorbello, twee in Londen gevestigde Aussies, toerden een paar jaar intensief langs Engelse clubs en maakten naam door nooit twee keer dezelfde set te spelen en vast te houden aan een rigoureus no rehearsal-beleid. Fasten your seatbelts: Led Zeppelin meets Howling Wolf.
Bror Gunnar Jansson
De Zweedse eenmansband Bror Gunnar Jansson is het (voorlopig?) daverende slotakkoord van vier generaties muzikanten. Bij hem kunnen we luisteren naar rauwe en onversneden deltablues uit Zuid-Zweden. Op dit moment is Jansson in de studio voor zijn vierde soloalbum: They Found My Body In A Bag.
Joey Landreth
Toen zijn band The Bros. Landreth met een gat in het tourschema werd geconfronteerd, besloot Joey Landreth eens uit te zoeken waartoe hij zonder zijn medemuzikanten in staat was. Zijn solodebuut Whiskey uit 2017 bleek voor de charismatische Canadees een meer dan succesvol tussendoortje vol doorvoelde, melodieuze rootsmuziek.
Meer namen volgen binnenkort!
Bekijk meer info op de website van Rhythm & Blues Night.