<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • Bluesfestival Hoogeveen Zatredag 14 september• SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Vandoliers - Forever (out 2/22) debuut album

Vandoliers-Forever-SmallVandoliers - Forever  [debuut album]
Release: 22.02.2019 
Vandoliers zijn de volgende golf van Texaanse muziek. De zeskoppige groep Dallas-Fort Worth kanaliseert alles wat deze enorme staat uniek maakt: traditie, moderniteit, durf, durf, grit, en natuurlijk grootte. Forever zet het allemaal bij elkaar voor een boeiende rit over een frisse Lone Star snelweg.

https://www.bloodshotrecords.com/ Geproduceerd en opgenomen door Adam Hill (Low Cut Connie, The Bo-Keys, Deer Tick, Don Bryant, Zeshan B) in de Amerikaanse Recording Studios in Memphis, TN, is het derde album (en eerste met Bloodshot) Forever een mix van jeugdige en uitdagende punk, ruige Red Dirt country en bruisende Tejano. De 10 nummers van de full-length mixen emblematische rock 'n' roll met gedurfde blazers, viool, en een slather van twang die reflecteert waar de band vandaan komt, waar ze geweest zijn en, uiteindelijk, waar ze naartoe gaan. Toch is het regionaal en universeel.

Een van die mentoren is collega Dallas-Fort Worth muzikant Rhett Miller  Old 97. De invloed en voogdij van Miller en zijn bandleden hielpen Vandoliers' Texas-gefokte, op roots gebaseerde punkrock aan te scherpen.



Terwijl ze het modderige pad volgen dat country-punk bands als Old 97's, Jason en de Scorchers, en de True Believers in de jaren '80 en '90 opvlammen, bepalen Vandoliers hun eigen stijl; niemand anders is het genre zo upending als zij. Er zijn bekende ingrediënten - de schorre vocalen van Vlaming, opzwepende meezingrefreinen en een aanstekelijke energie (zoals op de rippin' 'zestien jaar') - die de basis leggen voor Forever. Maar het is de ondersteunende instrumentatie die hen scheidt van anderen. Wanneer ze naadloos punkrock injecteren met jaren '60 en '70 country grime ("Tumbleweed"), old-timey fiddlin ("Miles and Miles"), Tex-Mex hoorn en viool ("Fallen Again"), en hartverwarmende balladry ("Cigarettes in the Rain"), ontstaat er een rijk nieuw geluid. Verwijzingen naar de Texas Tornado's, Social Distortion, Deer Tick en Calexico kunnen worden gemaakt, maar geen van hen legt de ziel van de zelfverklaarde "Converse cowboys" volledig vast.

BIO:
De in 2015 opgerichte "Converse cowboys" zijn een groep muzikanten van Dallas-Fort Worth die elk meer dan een decennium in hun eigen punk, folk en countryband hebben gelogd. Vandoliers mixen rauwe, ruige rootsmuziek met de gefocuste, vurige verhalen van frontman Joshua Fleming. Achter hem hebben de band-bassist Mark Moncrieff, drummer Guyton Sanders, vioolbouwer Travis Curry, elektrisch gitarist Dustin Fleming en multi-instrumentalist Cory Graves - een eigen geluid ingeslepen, net zo goed geïnformeerd door het land en Tex-Mex geluiden van hun thuisstaat en de ongebreidelde muziek van hun jeugd. Met hun debuut in Bloodshot Records hebben ze deze invloeden aangezet tot een nieuwe grens van Texas country-punk, een country-punk die de signalen uit het verleden overneemt, maar ze naar verfrissende nieuwe hoogten voert. Het zijn twang en tatoeages, grit en gitaren, honky-tonk en hoorns.


  • Track List

    Miles and Miles
    Troublemaker
    All on Black
    Fallen Again
    Sixteen Years
    Shoshone Rose
    Bottom Dollar Boy
    Cigarettes in the Rain
    Nowhere Fast
    Tumbleweed

Website: Band

Fotosbluesrock.nl Translate This Page