<script> <style>
HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 21 April/12 Mei 2024 • THE MUDD FOOTE (USA) | zaterdag 14 september Heino • SUGARIFF, funky rockband uit Arnhem | zaterdag 09 november Heino •

Nina Nesbitt kondigt tweede album aan - The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change 2019

Nina-Nesbitt-SmallNina Nesbitt kondigt tweede album aan
The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change
verschijnt op 1 februari 2019

Freek.Stoltenborgh@v2benelux.comMet met meer dan honderd miljoen streams op singles die tot dusver zijn uitgebracht, is Nina Nesbitt op dit album in muzikaal en tekstueel opzicht in topvorm. De Nina van 2018 is niet meer de Nina van 2013 toen haar debuut verscheen. Of zoals ze het zelf zegt ‘I’ve grown up’. Nina heeft de afgelopen drie jaar gewerkt aan The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change. Zonder compromissen te doen, demonstreert ze haar unieke talent en gevoel voor scherpe tekstuele observaties en aanstekelijke melodieën.
Ze is een andere muzikale koers gaan varen met meer popinvloeden. Het resultaat is een sprankelende muzikale reis langs een variëteit aan genres en stemmingen.

Absolute hoogtepunten op het album zijn het multi-gelaagde en verhalende The Moments I’m Missing, dat werd geschreven en geproduceerd in Nina’s slaapkamer, het R&B-achtige The Best You Had, dat is omarmd door Hollywood celebrities als Chloë Grace Moretz en Taylor Swift, en Somebody Special, een liefdesliedje dat alleen al op Spotify meer dan dertig miljoen keer is gestreamd. Maar de klassieke poptrack Loyal To Me en hartverwarmende ballads zoals het krachtige Empire en Is It Really Me You’re Missing, het nummer dat in de wacht werd gezet voor Rhianna, mogen zeker ook niet onvermeld blijven. The Sun Will Come Up, The Seasons Will Change bevat producties van Lostboy (Anne-Marie), Fraser T Smith (Adele, Drake, Gorillaz, Florence and the Machine), Jordan Riley (Macklemore, Zara Larsson) en Nina zelf. ’I'm so proud of this album. This is the album I always wanted to make on my own terms. It’s an honest account of somebody in their early ‘20s, giving a real window into their often ever changing life.’ Het is één grote achtbaan geweest sinds Nina Nesbitt in 2017 een contract tekende bij Cooking Vinyl.

Ze tourde met Jake Bugg door Amerika, door Engeland met Lewis Capaldi, deed een uitverkochte headline tour door Engeland, won de Evolution Award tijdens de SSE Scottish Music Awards en nam met Sasha Sloan en Charlotte Lawrence het nieuwe nummer Psychopath op voor de lancering van Spotify’s Louder Together. Nina’s globale bereik werd onderstreept door zowel Spotify en Apple die haar single steunde met gigantische billboards op Times Square in New York, het feit dat ze nummers schreef met The Shires, Jessie Ware, Matoma, Olivia Holt en Jonas Blue en te horen is op tracks met andere artiesten waaronder Somebody met Sigala & HRVY. En dan komt er in 2019 ook nog een nieuwe samenwerking met Jonas Blue aan. Het geeft aan hoe ver Nina Nesbitt al is gekomen als artiest en componist.
Op maandag 3 december staat Nina Nesbitt met Lewis Capaldi in Paradiso-Noord/Tolhuistuin in Amsterdam