<script> <style>

Recensie: Dominic Schoemaker – That's Cold

FrontDominic Schoemaker – That's Cold 
Stormy Monday Records
November 2018
Recensie Harrie Huisman 

 Hoewel hij nog maar 25 jaar oud is (geboren in Luzerne Zwitserland) , heeft Dominic Schoemaker het podium al gedeeld met Philipp Fankhauser (CH), Aynsley Lister (UK) en Marc Broussard (USA) toerde door Chicago van bar naar bar met Blueslegende Bob Stroger, won de 2016 Promo Blues Night in Basel en was finalist van de Swiss Blues Challenge 2017.

 Al een hele staat van diens op deze jonge leeftijd en dan nu nog een mijlpaal van deze jonge man. Op 23 november 2018 bracht hij zijn eerste langverwachte album "That's Cold" uit met zes originele composities en twee nummers uit de pen van de meervoudige Grammy Award winnende Amerikaanse songwriter Dennis Walker.

Titel song en openings-nummer “That’s Cold” doet de titel van de CD zeker niet eer aan dat deze koud zou klinken want de rest van de nummers aan deze schijf warmt je vrolijk op met rete strak gitaar spel. In “Play This Game” geeft dit nummer een extra dimensie met het volle hammond geluid en daar onder het wonderschone gitaar spel van Dominic Schoemaker. Een Rustige slow-blues ballad in “Good Intentions, Bad Results” een nummer op verliefd op te worden.

Ook een slow-Bluesnummer is “Lady”met prachtige achtergrondzang van twee dames die heerlijk soulvol met je aan de wandel gaan en wat een pracht van een song. Een vreemde eend op deze CD is "I'd Like"  reggae die met een turbo-booster geladen is.
De bonus track is dan de kroon op het werk. Opnieuw geeft de Slow Blues in "Stay Grounded" je kippenvel tot op het bot.

Met deze "That's Cold" heeft Dominic Schoemaker op overtuigende wijze de cirkel van bluesers betreden, en die je zeker gehoord moet hebben. Een mooie toekomst ligt in het verschiet voor deze jonge man en waar we nog veel van zullen horen in 2019.

Een pracht van een plaat.🎸🎸🎸🎸🎸

Tracklist: That's Cold Play,  This Game , Good Intentions, Bad Results,  Fly Away Dom's Train,  Lady,  Let Me Be Your Lover,  Alley Cat,  Don't Need Your Love No More,  I'd Like,  Stay Grounded

Website:  Dominic Schoemaker

Fotosbluesrock.nl Translate This Page