<script> <style>

HBF(Holland Blues Festival Grolloo - 13/14/15 Juni 2024  Crossroads Festival Bonn(BRD) Ledffoot - 10/05/2024 - Olst • Bluespeer 17 18 19 MEI '24 • DEEP PURPLE, tribute by Stormbringer-zondag 17 maart 2024 Heino | NOT THE ROLLING STONES (UK) - zondag 26 mei 2024 Heino • Jam-Session Heino 3Maart/21 April/12 Mei 2024 •

HIBF: ZZ Top en Lynyrd Skynyrd naar Grolloo 2019

ZZ Top en Lynyrd Skynyrd naar Grolloo
Holland International Blues Festival
14 & 15 juni 2019
Grolloo

ZZ Top en Lynyrd Skynyrd zijn bevestigd voor de aankomende editie van het Holland International Blues Festival. Ook Jonny Lang, Daniele Nicole en Delgres treden op in Blues Village Grolloo. Meer namen worden op een later moment bekendgemaakt.
Hoewel ze al werden opgericht in 1969 brak blues rock groep ZZ Top in Nederland pas door in 1983 met het album Eliminator, met hits als Gimme All Your Lovin', Sharp Dressed Man en Legs. De band uit Houston, Texas die komend jaar zijn vijftigste verjaardag viert, werd in 2004 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en verkocht wereldwijd ruim 50 miljoen platen. Leadzanger en gitarist Billy Gibbons is door critici wel ‘een van Amerika’s beste bluesgitaristen werkzaam in de rock’ genoemd.

Lynyrd Skynyrd zette in de jaren zeventig zo’n beetje eigenhandig de Southern rock op de kaart. De band werd wereldwijd bekend met klassiekers zoals Sweet Home Alabama en Free Bird.  Met ruim zestig albums op hun naam en verkopen van meer dan 30 miljoen wereldwijd is deze rock ‘n’ roll legende inmiddels bezig aan hun Last Of The Street Survivors Farewell Tour.

Aangezien Jonny Lang zijn eerste plaat uitbracht in zijn tienerjaren, kan hij nu als dertiger al terugkijken op een carrière van meer dan twee decennia. Lang begon met een bluesy geluid dat werd beïnvloed door elektrische pioniers als Albert Collins, B.B. King en Buddy Guy, inmiddels is zijn muziek langzaam geëvolueerd in een moderne R&B-stijl die doet denken aan Stevie Wonder en hedendaagse gospel. Zijn herkenbare blueslicks zijn te vinden op al zijn albums, van zijn eerste Lie To Me tot zijn nieuwste Signs, dat in 2017 verscheen.

Zangeres en bassiste Danielle Nicole groeide op met de blues en werd bekend als een van de oprichters van Trampled Under Foot. Ze is de eerste vrouwelijke winnaar van de Blues Foundation’s Blues Music Award voor Beste Instrumentalist, Bas in 2014. Nicole bracht in 2015 haar eerste solalbum Wolf Den uit en volgde die op met Cry No More uit 2018; de laatste bereikte zelfs de eerste plaats van de Billboard Top Blues Albumlijst.

Delgres-oprichter Pascal Danaë had zichzelf al gevestigd als een virtuoze gitarist toen hij de blues en  de dobro ontdekte. In augustus bracht de band die hij formeerde om die nieuwe muziek te kunnen spelen, Delgres, haar eerste album Mo Jodi uit, met een opvallende, unieke versie van de blues. Voor hun muziek halen ze overal invloeden vandaan: een creools gevoel gemengd met Caribische geluiden, dance beats, glamrockgitaar en zelfs soms wat rockabilly.

  • Vrijdag 14 juni:
ZZ Top, Jonny Lang, Danielle Nicole
  • Zaterdag 15 juni:
Lynyrd Skynyrd, Delgres


Blues Village Grolloo
Dagkaarten: € 75, excl. servicekosten. Weekendkaarten: € 135, excl. servicekosten.
Meer info: www.hollandinternationalbluesfestival.com
Kaarten zijn vanaf woensdag 21 november 2018 10.00 uur te koop via Ticketmaster en 0900 – 300 1250 (60 cpm).