PAINT - PAINT Release date: Friday, November 2nd 2018

PAINT---PAINT.jpg
PAINT - PAINT  Release date: Friday, November 2nd 2018 

www.v2benelux.comPaint is het solodebuut van Allah-Las zanger/gitarist Pedrum Siadatian, een album met zijn eerste opnamen van zijn eerste solonummers. Pedrum begon met het opnemen van korte muzikale schetsen op zijn viersporenrecorder kort nadat Allah-Las in 2016 het derde album Calico
Review had afgemaakt. Schetsen die niet pasten bij een volledige band, maar wel een zeker potentieel in zich hadden. Het waren ideeën die langzaam groeiden, gevoed door de bitterzoete poëzie van mensen als Gregory Corso en John Lennon en door flarden en zinnen uit proza en reportages waar hij toevallig op stuitte. Ze stammen af van het wazige leven en geluid van de duistere muziek van Kevin Ayers en Syd Barrett. Paints eerste nummer was Moldy Man, zijn tweede True Love (Is Hard To Find). Als het bij één nummer was gebleven was Pedrum klaar geweest, maar met twee wist hij dat hij iets in handen had.

In de cineastische psychedelist Frank Maston vond hij een producer die begreep dat er weinig van deze nummers zou overblijven als ze in de studio te minutieus zouden worden ontleed. In plaats daarvan werkten ze om het vreemde en mysterieuze geluid van de tapes die Siadatian in zijn huis in L.A. had opgenomen te versterken en betrokken daarom Allah-Las drummer Matthew Correia en Nick Murray bij de nummers en voegden synthesizer en fluit toe voor subtiele orkestratie, zoals op de nummers I Didn’t Know A Thing en Heaven In Farsi. Het resultaat is een album dat een paradoxaal klaar-niet klaar gevoel heeft, in de stijl van Lou Reed of Doug Yule, die onterecht onderschatte gitarist van Velvet Underground, R. Stevie Moore, Julian Cope en Richard Hell, alleen zagen hun nummers nooit het levenslicht.

Tracking List: 

1. Intro 00:40
    2. Daily Gazette 02:37
    3. Plastic Dreams 02:38
    4. Moldy Man 02:47
    5. Silver Streaks 03:33
    6. True Love (Is Hard To Find) 01:47
    7. Splattered 02:52
    8. Just Passin' Thru 02:57
    9. I Didn't Know A Thing 02:32
    10. Heaven In Farsi 02:53
    11. Wash 02:30
    12. Outro:Corso 01:14

For more information: www.v2benelux.com

Fotosbluesrock.nl Translate This Page